joi , 6 mai 2021 1:20 am
Iasi booked.net
-1°C

Statul atacă frontal Pilonul II: 7 milioane de români, lăsați fără pensia privată

Scandalul legat de Pilonul II de pensii continuă. Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă şi autorul principal al programului de guvernare al PSD, s-a întâlnit la Palatul Victoria cu șefii celor șapte administratori de pensii private din România (Aripi, AZT Viitorul Tău, BCR, BRD, Metropolitan Life, NN și Vital).

 

Acesta le-a prezentat un draft de proiect în care se stipulează contribuții zero la Pilonul II de pensii, astfel încât cei 7,1 milioane de români care au acumulat, din 2008 şi până în prezent 41,7 miliarde lei să nu mai aibă motive să rămână în Pilonul II, informează cotidianul.ro, citat de B1.ro. Ducerea la 0% a contribuției înseamnă practic desființarea acestui pilon, administrat privat, așa cum s-a zvonit încă de acum un an.

Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția, i-a ameninţat pe administratorii de pensii private că le ridică licenţa de funcţionare în cazul în care draftul respectiv ajunge în spațiul public.

Prin acest proiect, Guvernul intenţionează să transfere cele 41,7 miliarde lei și sumele care urmează să se acumuleze în Pilonul II din buzunarul celor 7,1 milioane de români în cel al statului.

Miza o reprezintă aducerea de bani la bugetul de stat, în contextul în care veniturile fiscale lasă de dorit în ultimul an și câteva luni.

În prezent, contribuția la Pilonul II de pensii este de 3,75%, după ce a coborât de la 5,1%. Executivul vrea acum ca, din vară, toți cei 7,1 milioane de români să poată opta pentru rămânerea în Pilonul II. Cine nu dorește va fi transferat automat la Pilonul I, mai arată sursa citată.

Recomandări

Administratori de firme fără studii economice

Patronii de firme mici și mijlocii reuniți în Consiliul Național al IMM-urilor (CNIPMMR) fac un set …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *