Poliția Locală Iași, misiune specială: toate mașinile care scot fum negru și dens, raportate la RAR (VIDEO)

Date:

Municipiul Iași este tot mai „agresat” de autovehicule poluante, în special autovehicule cu motoare diesel care emit foarte mult fum din cauză că le-au fost eliminate sistemele de reducere a poluării, în condițiile în care noxele emise sunt toxice și prezintă un disconfort major pentru cetățeni. Practic, prin aceste practici, chiar și mașinile cu motoare Euro 3, 4 sau 5 ajung să polueze precum cele non-Euro.

 

Eliminarea sistemelor de reducere a emisiilor poluante este o practică ilegală, legislația din domeniu, respectiv OUG 78/2000 și OUG 81/2000 cu modificările și completările ulterioare, specificând faptul că „modificarea unui vehicul trebuie validată de Registrul Auto Român”, precum și că „în intervalul dintre două inspecții tehnice, deținătorul vehiculului rutier are obligația de a asigura menținerea acestuia într-o stare tehnică corespunzătoare, în vederea încadrării în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și categoria de folosință conform destinației”.

În aceste condiții, primarul a dispus Poliției Locale să ordone tuturor echipajelor de poliție aflate pe teren să noteze numerele de înmatriculare ale autovehiculelor care scot fum negru și dens pe țeava de eșapament și să raporteze datele săptămânal. Pentru aceste autovehicule municipalitatea va solicita Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Iași datele de identificare ale proprietarilor și va sesiza Registrul Auto Român pentru a se asigura că acestea sunt în configurația de la data omologării.

Iată, mai jos, un astfel de autoturism surprins recent de reporterii Info IAȘI pe străzile din oraș:

http://

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Astăzi, 19 aprilie, se redeschide Muzeul „Nicolae Gane” din Iași

Vineri, 19 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, va...

Operație pe coloană vitală pentru Maria, o fetiță care visează să danseze

Maria este o fetiță de 10 ani veselă, deschisă,...

Cătălin Timofciuc (PNL) susține lărgirea drumului din Capăt CUG. Explică cum se poate face.

Consilierul Județean Cătălin Timofciuc susține într-o postare pe rețelele...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...