sâmbătă , 19 septembrie 2020 2:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile

Starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile. Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de vineri o hotărâre în acest sens.

Purtatul măștii rămâne obligatoriu în spațiile închise sau deschise aglomerate, iar orarul limitat al teraselor nu se schimbă.

Printre măsurile prevăzute –

  • obligația operatorilor economici care desfășoară activitatea în asemenea spații de a lua măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, dar și de a limita activitățile care presupun interacțiunea fizică între clienți.
  • obligația operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, de a respecta măsurile privind orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, potrivit unei proceduri similare celei prevăzute pentru operatorii economici care desfășoară activitatea în spațiile dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber.
  • se propune renunțarea la măsura restrictivă prin care în punctul de trecere a frontierei româno-ungare Săcuieni, județul Bihor era permisă doar circulația lucrătorilor transfrontalieri; în acest context, precizăm faptul că, la nivelul frontierei româno-ungară se menţine închiderea temporară a punctului de trecere a frontierei de stat Carei, judeţul Satu Mare.
  • măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici din aviaţie spre ţările care nu fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare stabilită de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi aprobate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *