duminică , 9 mai 2021 7:43 am
Iasi booked.net
-1°C

Sprijin financiar pentru Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle şi Summer Well

Guvernul pregăteşte un sprijin financiar pentru Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle şi Summer Well, intenţie justificată prin pierderile uriaşe generate de imposibilitatea derulării evenimentelor în acest an.

Industria de evenimente din România înseamnă mii de societăţi comerciale şi ONG-uri implicate în organizarea de evenimente indoor şi outdoor, concerte, festivaluri etc, toate acestea însumând zeci de mii de angajaţi, furnizori şi colaboratori, a căror activitate profesională a fost grav afectată, în cele mai multe cazuri complet stopată. În plus, impactul în economie pe care îl produc evenimentele şi marile festivaluri pe perioada unui an de zile, se traduce şi în sute de milioane de euro ce sunt angrenaţi în circuitul economic al României, scrie Adevarul.ro.

Numai în cazul Untold şi Neversea se estimează că în 2019, în cele 8 zile de festival, cele două festivaluri au generat, în cele două comunităţi locale, o infuzie de capital de peste 90 milioane de euro, bani care au intrat în circuitul economic local. La aceste sume se adaugă toţi furnizorii şi colaboratorii locali şi naţionali implicati în organizarea evenimentului, care pentru cele două festivaluri înseamnă anual peste 25.000 de oameni, iar ca sume achitate de Untold şi Neversea către aceştia însumând peste 25 milioane de euro.

”Guvernul va sprijini printr-o schemă de ajutor de stat această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociaţia Organizatorilor de Concerte şi Evenimente din România vom pregăti normele sanitare pentru a se putea organiza astfel de evenimente în siguranţă, începând cu anul viitor.Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României. Doar printr-un dialog permanent cu specialiştii din acest domeniu vom putea identifica şi pune în aplicare cele mai bune măsuri pentru reluarea activităţilor în siguranţă!”, a precizat Raluca Turcanu, Vicepremier Guvernul României.

 

Recomandări

În România sunt 9.500 de beneficiari de pensii speciale cu o medie de 9.600 de lei

Raluca Turcan a scris pe Facebook că există 9.500 de persoane care încasează o pensie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *