luni , 18 octombrie 2021 9:42 am
Iasi booked.net
-1°C

Spitalul Modular de la Lețcani a operaționalizat primele 24 de paturi ATI

Sub coordonarea colonelului medic Daniel Ionuţ Derioiu, la Spitalul Modular de la Lețcani, județul Iași, s-au operaționalizat astăzi, 13 octombrie, 24 de paturi ATI. Primii șase pacienți urmează să sosească în această unitate medicală astăzi, începând cu ora 15.30.

Pentru susținerea acestui efort, ministrul apărării naționale a dispus suplimentarea personalului MApN detașat la Spitalul Modular cu încă 10 asistenți medicali, care se vor prezenta la unitatea medicală începând de joi, 14 octombrie.

Astfel, la Lețcani va acționa o echipă de 35 de persoane detașate de la MApN – medici, ofițeri de logistică și stat major, asistenți medicali și brancardieri, care va coordona activitățile Spitalului Modular Lețcani, în sprijinul managementului Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Pe lângă aceștia, 5 cadre medicale vor fi detașate și de la Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași.

Florin Roșu, manager Spital de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași:

”Au fost finalizate lucrarile si verificarile la stocatorul de oxigen. Astazi, echipa medicala de la Spitalul de Boli Infectioase” Sf. Parascheva” Iasi de pe sectia ATI vor admite primii 6 pacienti. Ulterior, in ” pata de ulei” vom operationaliza si celelalte saloane; vom ingriji cu simt de raspundere pacientii, atat din punct de vedere medical cat si al sigurantei acestora.”

Spitalul modular, care funcționează ca secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, a operaționalizat, începând din seara zilei de 12 octombrie, paturile de secție boli infecțioase pentru pacienții cu forme medii de boală și a primit, în cursul acestei nopți, primii zece astfel de pacienți.

În funcție de disponibilitățile tehnice și de asigurarea de personal de specialitate, Spitalul Mobil Lețcani poate crește gradual capacitatea ATI până la numărul maxim de 48 de paturi de acest tip.

Recomandări

Republica Moldova sare în ajutorul ROMÂNIEI: 20 de cadre medicale vor ajunge la SPITALUL de la Lețcani

Republica Moldova sare în ajutorul României: 20 de cadre medicale vor ajunge la spitalul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *