miercuri , 22 septembrie 2021 12:02 am
Iasi booked.net
-1°C

Spitalul Mobil de la Lețcani, predat astăzi către EURONEST

Astăzi, a avut loc predarea spitalului de la Lețcani de către Spitalul de Infecțioase din Iași către proprietarul unității mobile, firma Euronest.

Directorul Euronest, Alina Popa a declarat,că mâine spitalul modular va fi predat, mai departe, către Departamentul pentru Situații de Urgență pentru a fi gestionat de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Alina PopaA doua zi după ce se finalizează operațiunea de preluare noi vom convoca ambele comisii din partea proprietarului și din partea noului utilizator, în speță Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Iași, și vom începe activitatea de predare a Spitalului către acest nou utilizator. Se va face și punerea în funcțiune, din nou, a întregului ansamblu și a tuturor echipamentelor din dotarea spitalului însemnând: pe de o parte echipamente medicale, pe de altă parte toată partea de logistică adiacentă aferentă fabricii de oxigen, generatoare. Din punctul nostru de vedere, din punct de vedere tehnic, această operațiune durează maximum de 24 de ore. În acest moment, toate paturile din dotarea Spitalului de la Lețcani pot fi operaționalizate, 256 de paturi repartizate astfel: 103 în terapie intensivă, 143 în saloanele de înaltă dependentă, pentru forme medii și ușoare, și 10 locuri în triaj și primiri urgente. Toate problemele la instalații au fost remediate încă din luna martie.

În acest moment, unitatea este funcțională cu toate cele 256 de paturi, inclusiv cele de la terapie intensivă.

Recomandări

Carambol cu 4 mașini la Lețcani

Acum puțin timp a mai avut loc un accident rutier în judeţul Iaşi. Conform primelor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *