marți , 19 ianuarie 2021 2:05 am
Iasi booked.net
-1°C

Spitalul mobil de la Leţcani a fost inaugurat, dar va deveni funcţional peste 10 zile

Spitalul mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi a fost inaugurat luni, 7 septembrie 2020, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.

Investiţia, care trebuia să fie pusă în funcţiune încă din luna mai, este realizată prin contribuţia consiliilor judeţene Neamţ şi Iaşi şi depăşeşte 13 milioane de euro.

La acest spital vor lucra medici detaşaţi de la alte unităţi medicale cu paturi din Iaşi, potrivit nordestnews.ro.

Proiectul spitalului a costat 13,5 milioane de euro. Din toate cele șase județe din regiunea de dezvoltare Nord-Est, doar două au contribuit financiar – Iașul și Neamțul. Pentru transportarea subansamblelor spitalului din Turcia la Iași nu s-a aprobat statutul de transport sanitar, nici situația de urgență militară. Din cei 30 de specialiști turci necesari pentru a monta componentele spitalului, doar patru au primit viza pentru România. Pe de altă parte, s-a făcut și o sesizare la Curtea de Conturi pentru a fi verificată legalitatea licitației, și, rezultatul a fost o amendă consistentă. Întârzierile în punerea în funcțiune sunt de peste trei luni. Spitalul mobil va fi la început în subordinea Spitalului de Boli Infecțioase. Ulterior, va trece în subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Acum, în tot județul Iași sunt 44 de locuri la Terapie Intensivă. Vor fi 100. Este singurul spital modular din România care îndeplinește toate standardele NATO. Poate funcționa indiferent de anotimp. În România mai sunt trei spitale modulare, dar, în afara standardelor NATO.

În următoarele 10 zile, unitatea ar trebui să primească toate avizele de funcţionare din teritoriu şi de la Guvern, pentru a putea primi pacienţi.

Recomandări

Spitalul de la Lețcani va fi închis pentru dezinfectare

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, Florin Roşu, a declarat, pentru AGERPRES, că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *