joi , 28 ianuarie 2021 12:02 am
Iasi booked.net
-1°C

Cum va începe şcoala la Iaşi, de la 14 septembrie

În comuna Bivolari din județul Iași, orele vor începe în scenariul roşu, în data de 14 septembrie.

Conform datelor centralizate de Direcția Judeţeană de Sănătate Publică, în municipiul Iaşi și în alte 12 localități, orele se vor desfășura în scenariul galben. Pentru celelalte unități de învățământ orele vor avea loc în mod normal, cu prezenţa fizică a elevilor, potrivit nordestnews.ro.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Județean Iași, Genoveva Farcaș, a precizat că, până la 10 septembrie, consiliile de administrație ale școlilor vor înainta Inspectoratului Școlar modalitățile de lucru pentru noul an de învățământ.

„La acest moment pentru cele 217 scoli din judetul Iasi se configureaza ca vor incepe activitătile fie pe scenariul verde, fie pe scenariul galben 216 unităti de învătământ. Cu alte cuvinte, o singură unitate de învătământ va merge, prin raportare desigur, la această rată de incidentă la mia de lolcuitori, pe scenariul rosu. Este vorba despre comuna Bivolari”, declarat Genoveva Farcaş.

Inspectorul general a mai arătat că pentru scenariul galben legea prevede că vor merge la școală zilnic elevii din ciclul primar și cei din clasele a 8-a și a 12-a împărțiți pe grupe de lucru, astfel încât să fie respectate normele de protecție.

Genoveva Farcaş  a mai recomandat o organizare modulară a orarului, potrivit căreia toți elevii să se întoarcă, pe parcurs, la orele din școli și să fie respectate condițiile igienice. „Să spunem că există o singură oră de geografie la clasa a 5-a, profesorul va desfăsura două ore una după alta de geografie la acea clasă a 5-a, urmând ca în următoarea săptămână elevul să nu aibă deloc în orar acea disciplină, deci la două săptămâni elevul va avea două ore de geografie. În acest context pe durata unei zile scolare elevul în loc să aibă cinci profesori diferiti la clasă va avea doi sau chiar trei profesori”, a încheiat Genoveva Farcaş.

Recomandări

O companie ieșeană a primit nota 10 pentru comunicarea cu investitorii

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a publicat pentru a doua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *