joi , 21 octombrie 2021 8:32 am
Iasi booked.net
-1°C

Spitalele din Iași nu mai au locuri la terapie intensivă

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat că unităţile medicale din judeţ care tratează persoane infectate cu COVID-19 urmează să îşi mărească capacitatea de oxigenoterapie, în prezent resursele din afara secţiilor ATI fiind la limită, potrivit stireadeiasi.ro.

“Suntem la limită cu resursele de oxigen dinafara secţiilor de Anestezie şi Terapie Intensivă din spitalele COVID-19 şi suport COVID-19. Azi sunt 30 de locuri disponibile, ieri erau doar 5. Situaţia se poate schimba oricând. Spitalele au făcut demersuri pentru a spori oxigenoterapia în afara secţiilor ATI. Speram ca într-o săptămână, maxim două să mărim capacitatea prin achiziţionarea de concentratoare de oxigen şi tuburi de oxigen. La limită suntem şi cu personalul medical. Dacă va trebui să creştem capacitatea pe terapie intensivă la Spitalul Mobil de la Leţcani la 24 de paturi atunci va trebui să aducem medici de ATI din alte judeţe”, a declarat, pentru AGERPRES, Vasile Cepoi.

Potrivit statisticilor DSP Iaşi, în municipiul Iaşi sunt 477 de paturi alocate persoanelor infectate cu COVID-19, dintre acestea 293 paturi fiind conectate la oxigen iar 40 sunt paturi la Anestezie şi Terapie Intensivă.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare pentru paturile ATI, 8 din cele 40 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 4 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 5 la Spitalul C.F. Iaşi şi 13 la Spitalul de Neurochirurgie. În prezent mai sunt libere 8 paturi ATI: 3 la Spitalul de Neurochirurgie, unul la Spitalul CF Iaşi, un pat la Spitalul Boli Infecţioase, 2 paturi la Spitalul de Pneumologie şi unul la Spitalul Municipal Paşcani.

În spitalele suport COVID-19 în prima parte a zilei de joi mai erau libere 168 de paturi, dintre care 8 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul de Recuperare, 10 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 61 la Spitalul CF Paşcani, 33 la Spitalul de Boli Infecţioase “Sf Parascheva” din Iaşi, 24 de paturi la Spitalul Militar şi 26 de paturi la Spitalul CF Iaşi.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic “Dr. C.I. Parhon”, care este centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi la ATI. Alţi 24 de bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus fac dializă la Spitalul Parhon.

Recomandări

Cerere uriașă de oxigen pentru pacienții cu Covid 19

Oxigenul este principalul tratament pentru pacienții Covid 19 care se confruntă cu probleme respiratorii. Odată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *