luni , 18 octombrie 2021 9:52 am
Iasi booked.net
-1°C

Sorin CÎMPEANU: ”Infectările ELEVILOR nu au nicio legătură cu ȘCOALA”

Peste 1.000 de elevi și peste 600 de profesori sunt infectați cu Covid-19, la o săptămână de la începerea noului an școlar. 795 de clase au în prezent activitatea fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate.

În total, peste 17.000 de elevi vor face ore online, potrivit datelor raportate vineri.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică, la Digi24, că infectările din prezent nu au nicio legătură cu școala, ci sunt rezultatul activităților din ultimele săptămâni ale vacanței copiilor.

„În primul rând este rezultatul infectărilor din ultima pare a vacanței de vară, de la evenimentele speciale, din mall-uri, nu au nicio legătură cu școala. Infectările generate de școală vor fi vizibile abia la finalul lunii septembrie. Este vorba de peste o mie de infectări în rândul elevilor și de peste 600 în rândul profesorilor și al personalului auxiliar.

Însă ce trebuie să reținem este că peste 93% dintre elevi pot merge la școală cu prezență fizică. Este din păcate o situație care confirmă că această nouă tulpină este mult mai contagioasă și afectează și tinerii. Este un motiv în plus pentru respectarea și mai riguroasă a regulilor sanitare în școli, un motiv în plus pentru vaccinarea în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori”, a declarat, la Digi24, ministrul educației.

Recomandări

Sorin CÎMPEANU anunță că mai sunt ELEVI care nu se pot CONECTA pentru învățământul ONLINE

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, la un an și jumătate de la debutul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *