joi , 9 iulie 2020 9:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Şocant: Asistenta din Botoşani declarată deces COVID-19 nu a fost infectată

Cauza decesului unei asistente medicale din Botoşani, anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, nu este COVID-19, aşa cum indicau informaţiile iniţiale.

Precizările făcute de INSP vin după ce Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea test negativ al femeii.

„INSP a revenit şi a înlocuit decesul 1178 deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu două teste negative – al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoşani”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică, informează news.ro.

Ulterior, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au explicat că, potrivit INSP, „cazul de la 1178 era cazul asistenţei medicale, care nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”.

Conform anunţului făcut duminică, decesul 1.178 era al unei femei de 45 de ani, din Botoşani, cu diagnostic de COVID-19 confirmat în 23.04, decesul survenind în 23.05. Femeia nu avea alte boli asociate.

Asistenta lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani.

În urmă cu câteva săptâmâni, s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, asistenta a fost transferată la Iaşi şi internată la secţia Reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase, unde, în pofida eforturilor medicilor, a decedat.

„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

loading...

Recomandări

Spital inundat după o ploaie torențială

Un spital din municipiul Arad, a fost inundat în urma unei ploi torenţiale.  Cabinetele medicale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *