joi , 9 iulie 2020 7:53 pm
Iasi booked.net
-1°C

Situaţia de la Iaşi devine critică: încă două spitale au anunţat cadre medicale infectate

O asistentă medicală de la Clinica de Oftalmologie de la Spitalul Universitar „Sf. Spiridon” din Iaşi a fost depistată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV 2.

La Institutul Regional de Oncologie, un brancardier a fost depistat pozitiv. Zilele trecute, la Spitalul de neurochirurgie au fost înregistrate 37 de cazuri de COVID, iar la Spitalul pentru Copii „Sf.Maria” – 4 cazuri.

În ceea ce priveşte asistenta de la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Universitar „Sf. Spiridon”, aceasta se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase. Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Diana Cimpoeşu, a declarat că a fost declanşată ancheta epidemiologică şi deocamdată nu au fost indentificate alte cazuri pozitive, informează nordestnews.ro.

La Institutul Regional de Oncologie din Iaşi, managerul spitalului, Mirela Grosu, a precizat că un brancardier a fost depistat pozitiv cu COVID 19, în prezent fiind internat la Spitalul de Boli Infecţioase. Mirela Grosu a mai declarat că virusul provine de la soţia acestuia, care este angajată a Spitalului de Boli Infecţioase. Până în prezent, au fost testate toate persoanele care au fost în contact direct cu brancardierul. Pe parcursul zilei de astăzi, testarea ceilorlalţi angajaţi ai spitalului, precum şi a persoanelor internate.

loading...

Recomandări

Președintele Statelor Unite retrage țara din Organizația Mondială a Sănătății în mijlocul pandemiei

Administrația Trump a notificat Congresul și Organizația Națiunilor Unite anunțând că urmează să se retragă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *