vineri , 14 august 2020 8:49 am
Iasi booked.net
-1°C

Situația muncitorilor sezonieri, dezbătută în Parlamentul European

Parlamentul European a hotărât să dezbată și să voteze în sesiunea plenară din 17-19 iunie o rezoluție despre situația muncitorilor sezonieri.
”Este nevoie de norme clare la nivel european privind contractele muncitorilor sezonieri, drepturile lor sociale și condițiile în care își desfășoară munca atât în domeniul agriculturii, cât și al construcțiilor, al turismului și al serviciilor sociale”, a spus Dacian Cioloș, președinte PLUS și Renew Europe, care a propus rezoluția, scrie hotnews.ro.
Liderul Renew Europe subliniază că în condițiile în care nu avem aceleași standarde la nivel european în ceea ce privește condițiile de muncă și condițiile sociale ale lucrătorilor sezonieri, acestea s-au aplicat arbitrar, iar de aici până la abuzuri punctuale a fost doar un pas.
„Rezoluția Parlamentului va trebui să conțină problemele de mobilitate ale muncitorilor, o mai bună coordonare între statele membre, drepturi sociale egale, o implementare mai riguroasă a legislației în vigoare, coordonarea cu partenerii sociali din țările gazdă și necesitatea unor campanii de informare asupra drepturilor pe care acești oameni le au. E nevoie de norme europene clare și de măsuri de protecție și prevenție, dar și de ajutor pentru perioada crizei COVID-19“, a declarat Dacian Cioloș, inițiatorul dezbaterii.

Recomandări

153 de români, lucrători la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau vor fi repatriaţi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că 153 de cetăţeni români lucrători la o fermă din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *