marți , 21 septembrie 2021 5:39 am
Iasi booked.net
-1°C

Situația alegerilor din Republica Moldova

Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sandu a obținut 52,5% dintre voturi la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, conform datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale.

PAS este urmat de blocul comuniștilor și socialiștilor, alianța fostului președinte Igor Dodon având 27,38% dintre voturi.

Pragul electoral a mai fost trecut doar de Partidul Politic Șor, creditat cu 5,78% dintre voturi. Blocul Electoral Renato Usatîi are doar 4,11% și nu va intra în parlament, potrivit datelor preliminare.

Parlamentul Republicii Moldova are 101 de locuri.

PAS va avea 61 de mandate în Parlament, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor ar obține 33 de mandate, iar Partidul Șor ar avea 7 fotolii de deputat.

După centralizarea a 95,02% dintre procesele verbale, reprezentând un număr total de 1.282.088 de voturi, Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova a transmis că s-au înregistrat următoarele rezultate:

  • Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) 48,09% dintre voturi;
  • Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS) 30,65%;
  • Partidul Şor 6,43%;
  • Blocul electoral Renato Usatîi 4,30%

Comisia Electorală Centrală spune că rezultatele scrutinului poartă un caracter preliminar, până la prezentarea, la CEC, a documentelor electorale în original.

Recomandări

Mesajul primarului Mihai Chirica cu ocazia alegerilor din R.Moldova

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, a transmis un mesaj moldovenilor care azi merg la vot …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *