joi , 28 ianuarie 2021 6:33 am
Iasi booked.net
-1°C

Sinuciderea de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi ridică mai multe semne de întrebare

Incident grav la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, unde o mamă de 34 de ani s-a sinucis, aruncându-se în gol de la etajul patru al spitalului. Tragedia s-a petrecut duminică dimineaţă, în jurul orei 05:45, şi ridică un mare semn de întrebare în privinţa profesionalismului medicilor de la „Cuza Vodă”.

Mai exact, medicii de la „Cuza Vodă” nu ştiau că femeia avusese mai multe internări la psihiatrie? Nu i-au făcut anamneza sau nu au dat importanţă răspunsurilor primite?

„După apelul la 112 am trimis imediat TIM-ul. Echipa medicală a constat că pacienta se afla în stop cardio-respirator, cu politraumă severă. S-a făcut resuscitare timp de o oră dar din păcate fără răspuns“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi pentru nordestnews.ro.

Trupul femeii a fost descoperit de infirmierele care făceau curat pe etaj, şi care, la ora amintită, au constat că uşa de la balcon era deschisă.

Tânăra născuse pe 12 februarie un băieţel sănătos, de 2.510 grame, pe cale naturală, cu scorul Apgrar 9, şi care până duminică s-a aflat internat la secţia de Neonatologie 1, sub monitorizare. Potrivit medicilor, mama era la prima naştere, avusese o sarcină normală din punct de vedere al evoluţiei, fiind monitorizată şi investigată corect.

„Ne exprimăm condoleanţe şi întreaga compasiune pentru familia îndurerată. Astăzi (ieri, n.r.) am aflat de la familie că mama era cunoscută cu antecedente psihiatrice. Ea, la vârsta de 18 ani, şi-a găsit mama decedată. Şi mama ei s-a sinucis. De atunci, ea avut internări la Spitalul de Psihiatrie, a avut şi tratament dar nu ştim dacă l-a urmat sau dacă l-a întrerupt. Probabil suprapus pe aceste antecedente ale mamei şi faptul că depresia postpartum există cu o frecvenţă de la 1 la 3 la sută dintre femeile care au născut, a suferit acest accident nefericit. După ce tatăl a fost anunţat, a povestit acest lucru, dar familia a cerut discreţie şi trebuie să respectăm acest lucru“, a declarat medicul Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al Maternităţii.

După cum se poate vedea din declaraţia purtătoarei de cuvânt de la „Cuza Vodă”, medicii au aflat de faptul că mama tinerei avusese mai multe internări la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi de abia în ziua în care tânăra mămică s-a sinucis! Mai mult, aceeaşi purtătoare de cuvânt ne spune că nu se ştie dacă tânăra şi-a urmat sau nu tratamentul prescris la psihiatrie!!!!

Cam multe necunoscute pentru un singur caz. Şi ca nebuloasa să fie totală, se mai ridică o întrebare care, deocamdată, nu are răspuns: în tot timpul cât i s-a monitorizat sarcina, pe parcursul tuturor controalelor la care a participat, chiar nu a putut afla nimeni dacă tânăra îşi urmează sau nu tratamentul prescris de medicii psihiatri?

Recomandări

O companie ieșeană a primit nota 10 pentru comunicarea cu investitorii

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a publicat pentru a doua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *