marți , 21 septembrie 2021 5:38 am
Iasi booked.net
-1°C

Și s-a făcut lumină! Viorica Dăncilă: „România este un stat cu o societate proeuropeană”

România este un stat cu o societate proeuropeană, iar viitorul UE este o temă de interes naţional, a afirmat marţi prim-ministrul Viorica Dăncilă.

„Ne aflăm în plină dezbatere asupra viitorului proiectului Uniunii Europene. Mai cu seamă, ne aflăm ca stat membru în preajma asumării unui mandat de importanţă şi responsabilitate fără precedent la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. România poate îndeplini un rol european pe măsura ponderii şi potenţialului nostru real în Uniune. Este vorba de participarea la un proces european avansat, bazat pe ideea fundamentală de coeziune şi unitate europeană. România este un stat şi cu o societate proeuropeană. Viitorul Uniunii Europene este o temă de interes naţional pentru noi şi, de aceea, ne dedicăm cu toată energia ei”, a declarat Dăncilă, la Bucharest Forum 2018, organizat de Fundaţia Aspen România.

Potrivit şefei Guvernului, preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE se înscrie în mod favorabil „într-o perioadă de maturitate a anvergurii noastre europene”.

„Vom investi experienţa noastră în priorităţi consistente în beneficiul cetăţeanului”, a mai spus Viorica Dăncilă.

 

Sursa: Agerpres

Recomandări

S-au emis primele CĂRȚI de identitate ELECTRONICE

Primele cărți de identitate electronice din România au fost eliberate miercuri dimineață. 24 de tineri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *