joi , 29 octombrie 2020 5:25 pm
Iasi booked.net
-1°C

Sfânta Parascheva a fost prăznuită cu tristețe

Patriarhul Daniel: „Sfânta Parascheva este prăznuită cu o anumită tristeţe. S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie”.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române spune că oprirea credincioşilor care nu locuiesc în Iaşi să se închine la racla Sfintei Parascheva este „ceva nemaiîntâlnit în istorie”, relatează Agerpres.

^

„Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită cu o anumită tristeţe, pentru că nu toţi credincioşii din ţară care ar fi dorit să fie la Iaşi au această posibilitate. S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie.

„Tocmai pentru că există această restricţie, trebuie să intensificăm rugăciunile noastre către Sfânta Cuvioasă Parascheva, să ne ajute, şi să ne dăruiască bucuria de a retrăi sărbătoarea pomenirii ei în toată frumuseţea şi plinătatea ei”, a spus Patriarhul Daniel, potrivit baslica.ro.

„Este o sfântă care adună popoarele ortodoxe în rugăciune şi în unitate. Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva se deosebeşte de toate celelalte acatiste, pentru că nu se vorbeşte despre viaţa Sfintei Parascheva, ci despre faptul că ea este mult folositoare. Ea este ocrotitoarea părinţilor, a copiilor, a tinerilor, a vârstnicilor, a bolnavilor şi, în mod special, este ocrotitoarea pelerinilor. Sfânta a trecut la Domnul la vârsta de 25 sau 27 de ani, deci a fost o tânără cu viaţă sfântă din copilărie şi până la moarte”, a mai spus Patriarhul Daniel.

În acest an, din cauza evoluţiei pandemiei de coronavirus în ţara noastră, a fost anulat tradiţionalul pelerinaj organizat începând cu anul 1641, în contextul noilor reglementări anunţate de autorităţi prin care se interzice prezenţa pelerinilor care nu au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Iaşi.

Sfânta Cuvioasă Parascheva a fost canonizată în şedinţa din 28 februarie 1950 a Sfântului Sinod al BOR, când s-a stabilit ca în data de 14 octombrie să fie organizat hramul acesteia. Sursă: Digi24

reclama adnow

Recomandări

Slujba Cuvioasei Parascheva în condiții speciale

Imagini spectaculoase de la slujba, cu distanţare fizică, a Cuvioasei Sfânta Parascheva.   ^ Slujba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *