vineri , 30 octombrie 2020 4:01 am
Iasi booked.net
-1°C

Şeful Jandarmeriei Române este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie

 Ar fi încasat ilegal bani pentru sute de ore suplimentare. Prejudiciul se ridică la peste 40.000 de lei, spun surse Observator.

Bogdan Enescu nu este singurul vizat de anchetă, ci şi fostul şef al Jandarmeriei Române – Cătălin Sindile – cel care a condus acţiunea jandarmilor de la protestul din 10 august 2018.

Uzurpare a funcţiei – este acuzaţia pentru care este cercetat acum seful Jandarmeriei Române – colonelul Bogdan Enescu. A fost pus oficial sub urmărire penala pentru ca si-ar fi aprobat ilegal peste 900 de ore suplimentare de muncă in perioada Stării de Urgență. Ar fi încasat peste 40.000 de lei.

Alti 40.000 de lei ar fi incasat ilegal, cu aprobarea lui, doi fosti doi sefi din Jandarmerie. Vorbim despre generalul Constantin Florea si Catalin Sindile, adjunctul jandarmeriei romane la momentul protestului diasporei din piata victoriei. Si ei anchetati acum in acest dosar, deschis de Directia Nationala Anticoruptie in urma unei sesizari facute de Corpul de Control al Ministerului de Interne.

Jandarmeria Română a refuzat sa comenteze informatiile, iar Bogdan Enescu, pentru Observator, a negat acuzatiile. Surse din cadrul anchetei spun ca, saptamana viitoare, cel mai probabil joi dimineata, cei 3 vor fi citati la sediul dna pentru a da explicatii in fata procurorilor.

Sursa OBSERVATOR

Recomandări

DNA extinde acuzațiile în dosarul poliţiştilor hrăniţi pe gratis: doi agenți de la județ au fost puși sub acuzare

Procurorul de caz din dosarul de corupţie de la IPJ Iaşi a extins acuzaţiile şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *