luni , 23 noiembrie 2020 5:49 pm
Iasi booked.net
-1°C

Se angajează medici rezidenți în județul Iași!

In perioada următoare, vor fi angajați și medici rezidenți la Spitalul Modular de la Lețcani a afirmat, astăzi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi.

El a mai spus că spitalul va funcționa cu 70 de paturi pentru pacienții infectați cu virusul SARS Cov 2 și cu alte 48 de paturi sunt pentru terapie intensivă.

^

Asigurarea cu personal si coordonarea activitătii o face doamna profesor Oana Grigoraş care pe toată perioada pandemiei a monitorizat si a sprijinit această activitate în regiune. Personalul o să-l asigurăm prin detasare de la diferite spitale cu sprijinul doamnei profesor Grigoras, rezidenti în ultimul an sau cei care si-au dat deja specialitatea si complementar pentru activitătile care sunt comune oricărui tip de asistentă medicală, respectiv recoltare de analize, efectuarea de tratamente injectabile vor fi sprijinite de asistenti medicali din alte specialităti”. a declarat Vasile Cepoi.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, Carmen Dorobăț, și-a exprimat speranța că procedurile pentru angajarea personalului nu vor dura mult.

De asemenea, ea a spus că dorește ca măcar 24 de paturi de la terapie intensive să poată deveni funcționale.

“Suntem în curs pentru a finaliza procedurile să completăm numeric personalul pentru a putea intra în folosintă si celelalte paturi de la zona de confirmati pentru că avem un total de 70 de locuri, iar pentru partea de terapie intensivă suntem în măsură să spunem că se fac în continuare verificări la statia de oxigen pentru a putea fi siguri că această statie functionează la parametri maximi astfel încât ventilatoarele să functioneze optim si să avem un prognostic corespunzător pentru pacientii îngrijiti în cele 24 de paturi care sunt pregătite ca si terapie intensivă la sectia exterioară de la Letcani”, a mai declarat managerul Spitalului de Boli Infectioase. Sursă:stireadeiasi.ro

 

reclama adnow

Recomandări

Alţi doi pacienţi transferaţi după incendiul de la Piatra Neamţ la Lețcani au murit

Alţi doi pacienţi transferaţi de la Terapia Intensivă din Piatra Neamţ la Iaşi, în urma …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *