joi , 28 ianuarie 2021 4:15 pm
Iasi booked.net
-1°C

Scene de groază în Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică Hârlău (CRRN).

In urma unei anchete amănunțite, au ieșit la iveală amănunte terifiante in urma ce  magistrații ieseni au finalizat judecata după ce, o femeie bolnava psihic, a fost bătută cu bestialitate.  ‘’Se poate observa cum inculpata Blanariu Genoveva Nicoleta, ajunsa langa persoana vatamata, care se afla pe jos, se sprijina cu mana dreapta de perete și ii aplica persoanei vatamate șase lovituri cu piciorul’’, au constatat magistratii ieseni.

In urma leziunilor suferite, victima a avut nevoie de 3 zile de spitalizare, conform certificatului medico-legal emis de IML Iași’’. Cu toate ca au fost vizionate și filmări ce atesta acțiunea violenta a celor patru angajate, filmate cu camerele video montate in spital, imagini care aratau ca victima a fost lovita de cele patru angajate , cu pumnii, cu picioarele si cu o scandura, judecatorii au decis sa le aplice acestora doar o pedeapsa de un an de inchisoare cu amanare. Asta inseamna ca pedeapsa nu se aplica si ca cele 4 angajate pot lucra in continuare in spital.  Victima se numeste Iuliana Anghel, o femeie bolnava psihic iar angajatele care au batut-o se numesc Maria Scurtu, Mihaela Matasa, Mihaela Cojocariu si Nicoleta Genoveva Blanariu.

Totul s-a intamplat in seara zilei de 31 decembrie 2015. Fiind bolnava psihic,  Iuliana Anghel a coborat scarile centrului spunand ca vrea sa mearga cu uratul prin Harlau. In loc sa fie luata cu binisorul si dusa inapoi in salon, așa cum prevăd și procedurile,  bolnava a fost intampinata la parter cu cateva lovituri de palme aplicate de angajata Mihaela Cojocariu. Asta in conditiile in care, atat procurorii cat si judecatorii, au observat ca bolnava nu s-a manifestat deloc agresiv fiindu-i frica de angajati.  ‘’Potrivit imaginilor video, instanța observa faptul ca persoana vatamata nu a avut un comportament agresiv in niciun fel, din imaginile video observandu-se foarte clar faptul ca acesteia ii era frica de inculpata Cojocariu Mihaela ferindu-se de ea’’, au mai constatat judecatorii.

De atunci, abia acum s-a pronunțat prima sentința in dosarul in care cele 4 angajate ale spitalului au fost trimise in judecata.

In sentinta prin care s-a dispus condamnarea celor 4 angajate la o pedeapsa de ‘’un an de inchisoare cu amanare’’ continua descrierea acestei agresiuni oribile cu faptul ca una din angajate a facut rost si de o scandura sa o loveasca pe femeia bolnava psihic. Mai mult, aceasta era lovita in timp ce doua dintre angajate  o tineau. ‘’Ulterior, inculpatele au ridicat de jos pe persoana vatamata și au tarat-o pe scari pentru a o duce in salonul sau. Din imaginile video surprinse de camera de supraveghere nr. 4 rezulta faptul ca inculpata Matasa  ii aplica persoanei vatamate o lovitura cu palma peste mana persoanei vatamate. La ora 22:00, potrivit imaginilor surprinse de camera de supraveghere nr. 5, inculpatele incearca sa o introduca forțat in salon pe persoana vatamata, moment in care inculpata Cojcariu ii aplica persoanei vatamate o lovitura de pumn in zona cefei, exact in momentul in care persoana vatamata era bagata cu forța pe ușa in salon. Ulterior, tot din imaginile aceleiași camere de supraveghere rezulta faptul ca inculpata Scurtu Maria a ieșit din salon a luat o șipca de lemn, a revenit in salon și a aplicat persoanei vatamate mai multe lovituri cu acea bucata de lemn in zona feselor, in timp ce inculpatele Cojocariu si Matasa o tineau pe Iuliana Anghel’’, au mai constatat anchetatorii.

Dupa cele întâmplate, nici una din cele patru nu a reclamat acest incident. Totul a iesit la lumina dupa ce alti pacienti si angajati au alertat autoritatile.

Recomandări

Cătălin Botezatu, a doua tentativă de suicid: “E foarte greu”

Cătălin Botezatu este, fără îndoială, personajul după care s-ar face lejer un film de succes. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *