marți , 21 septembrie 2021 11:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

Scandal uriaș la marginea orașului Iași!

Disputa dintre Aeroportul Iași și comuna Aroneanu este departe de a se fi încheiat. Cele două părți s-au dat reciproc în judecată în ultima perioadă, miza fiind una extrem demare. Aeroportul Iași a cerut anularea unor autorizații de construire la capătul pistei, în vreme ce comuna Aroneanu cere demolarea căii de rulare. În instanțele de judecată, între cele două părți procesele sunt departe de a se fi încheiat.

Pista de la Aeroportul Iași de 2.400 de metri a ajuns subiect de proces. Comuna Aroneanu a cerut în instanță demolarea pistei de la aerogară pe motiv că aceasta ar fi fost ridicată ilegal. Între timp, Aeroportul Iași a cerut în instanță anularea unor autorizații de construire și a certificatelor de urbanism pentru mai multe locuințe ridicate la capătul pistei. Recent, aerogara a avut câștig de cauză în unele procese, ceea ce face ca primăria condusă de liberalul Benoni Moruzi să ajungă chiar să demoleze construcțiile respective.

Mai multe autorizații de construire a unor locuințe în zona de la capătul pistei de la Aeroportul Iași au fost desființate de către magistrații de la Curtea de Apel Iași.

Comuna Aroneanu a plusat și a cerut anularea autorizației de construire a pistei de la marginea municipiului Iași. Primarul Benoni Moruzi a cerut demolarea pistei în instanță pe motiv că nu are autorizațiile complete. Cei de la Aeroportul Iași au arătat însă că primarul comunei a mințit de la bun început. Sursă:bzi.ro

 

Recomandări

Noi rute pentru finalul anului, de pe Aeroportul Iași

Sunt anunțate noi rute pentru finalul acestui an și pentru luna martie de pe Aeroportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *