marți , 18 mai 2021 5:48 pm
Iasi booked.net
-1°C

Scandal la un liceu din Iași

O situație tot mai tensionată se petrece la Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava. Colectivul profesorilor o acuză pe directoarea liceului că și-a format un grup restrâns de persoane care sunt plătite regește în comparație cu restul colegilor, iar asta în condiții suspecte. „Doamna director Cadiș Narcisa a creat o situație tensionată pentru că a «premiat» 10 profesori de specialitate care iau un salariu de 5.000 – 7.000 lei deoarece au ore suplimentare de practică de specialitate, dar care nu sunt făcute cu elevii”. De cealaltă parte, directorul primului liceu agricol din Moldova susține că se află în concediu medical de mai multe luni, iar situația va fi reglementată la finalul anului, potrivit bzi.ro.

La nivelul Liceului Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava există un scandal uriaș din cauza modului în care sunt remunerați angajații. Colectivul de profesori din cadrulLiceului Agircol din Miroslava îl acuză pe directorul instituției de faptul că, după numeroasele scandaluri din ultimii ani care au dus la pierderea unor parteneriate și fonduri, și-a creat un grup restrâns de persoane pe care le plătește regește, cu o sumă mult mai mare față de restul personalului. Concret, este vorba despre plata orelor de practică de specialitate, care măresc cu mult veniturile unui grup restrâns de profesori, dar care nu au fost realizate încă de la începutul pandemiei Coronavirus.

De-a lungul ultimelor luni au fost făcute numeroase sesizări de către angajații Liceului Agricol „Mihail Kogălniceanu” Miroslava la Inspectoratul Școlar Județean Iași, Primăria Miroslava, Ministerul Educației, dar și Ministerul Agriculturii cu privire la neregulile din interiorul instituției. Marea nemulțumire a angajaților primului liceu agricol din Moldova cu o vechime de 189 ani este că, pe lângă fondurile și parteneriatele pierdute în ultimele luni, un grup restrâns de angajați din interior este plătit regește în condiții suspecte.

Directorul Liceului Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava, Narcisa Cadiș, susține faptul că se află în concediu medical încă de la finalul lunii septembrie, iar această situație a orelor de practică nu a fost încă reglementată.

Recomandări

UAIC organizează 11 școli de vară ROSE pentru liceeni

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) va desfășura, în perioada iulie-septembrie 2021, 11 școli …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *