joi , 2 decembrie 2021 9:56 am
Iasi booked.net
-1°C

Scade numărul candidaților la Facultatea de Medicină Generală

Mai puțini studenți la Facultatea de Medicină Generală de la UMF Iași. Anul acesta, numărul candidaților este mai mic, față de anul precedent. Concurența a scăzut de la 4,22 de candidați pe un loc în 2020, la 3,86 candidați în acest an.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, Viorel Scripcariu a declarat că această scădere a concurenței este cauzată de pandemie și de numărul persoanelor care au absolvit examenul de Bacalaureat, care este cu aproximativ 20 la sută mai mic, față de cel de acum un an.

Am înregistrat un număr mai mic de candidaţi cu 110 faţă de anul trecut. Anul acesta avem 2.226 de candidaţi înscrişi pentru toate programele de licenţă și înregistrăm o concurenţă la Medicină Generală de 3,87 pe loc, faţă de 4,22 cât am avut anul trecut. ”-a declarat rectorul

Totodată, cea mai mare concurență se înregistrează la specializarea Nutriție și Dietetică, urmată de specializarea Asistenți Medicină Generală și de Medicină Dentară.

Recomandări

Se apropie examenul de REZIDENȚIAT! Vezi câte LOCURI sunt scoase la CONCURS

Examenul de Rezidențiat 2021 este programat săptămâna viitoare, respectiv duminică, 21 noiembrie 2021. Universitatea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *