joi , 27 ianuarie 2022 7:42 pm
Iasi booked.net
-1°C

Șapte pompieri ieșeni avansați în grad, de Ziua Națională a României

1 Decembrie 2021 – Ziua Națională a României, 103 ani de la Marea Unire
Ziua Națională a României este sărbătorită în fiecare an la 1 decembrie. Această dată a fost stabilită prin lege și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990. Evenimentul marchează cel mai important moment din istoria românilor, cel în care Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu Regatul Român, în anul 1918.
În contextul ceremoniilor dedicate Zilei Naționale a României, personalul inspectoratului se află la datorie pentru asigurarea măsurilor ce vizează eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgenţă la nivelul judeţului Iași.
Un detașament constituit din 41 de pompieri militari iau parte la defilare alături de efective din cadrul sistemului național de securitate.
67 de mijloace tehnice (autospeciale de stins incendii, autospeciale SMURD, descarcerare, C.B.R.Ne., etc.), cu personalul aferent asigură permanența în cazul producerii unor situații de urgență.
Cu ocazia Zilei Naționale a României, în semn de apreciere pentru importanta contribuție și profesionalismul dovedit în asigurarea actului medical în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Președintele României a conferit:
– Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, domnului colonel Grădinaru Vasile Ionuț-Ciprian (Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași;
– Medalia „Meritul Sanitar” Clasa a III-a, cu însemn pentru militari, domnului plutonier adjutant Chirilă Ghiță Ionuț (subofițer operativ din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, ISU Iași).
Cu ocazia Zilei Naționale a României au fost avansați în grad, înaintea expirării stagiului minim, șapte pompieri militari, pentru rezultatele excepționale în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de către inspectorul șef, colonel Ionuț – Ciprian Grădinaru, care a oferit tresele pentru:
– doi ofițeri, de la gradul de căpitan, la gradul de maior – căpitan Roșu Ionel și căpitan Tudor Marius Cosmin;
– cinci subofițeri, unul de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant șef -Michiduță Ioan Luis, iar patru subofițeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant – plt.maj. Anicăi Andrei Silviu; plt.maj. Hoștină Marius; plt.maj. Buruiană Cătălin; plt.maj. Topriceanu Cornel.

Recomandări

Patru focare de Covid 19 la Iași

Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la identificarea a 4 focare Covid-19: DGASPC – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *