S-o vedem și pe asta! Primăria vrea să achiziționeze 16 tramvaie nou-nouțe și 45 de autobuze electrice

Date:

Parcul de autobuze și tramvaie al Municipiului Iași ar putea fi modernizat prin intermediul fondurilor europene. Acest lucru este posibil după ce, la mijlocul acestei luni, Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă prin care ministerele Fondurilor Europene, Dezvoltării Regionale şi Sănătăţii „vor urmări flexibilizarea mecanismului de implementare pentru anumite categorii de proiecte finanțate din fonduri europene”.

 

„Am finalizat documentația pentru achiziția de autobuze electrice și tramvaie noi. Este finalizată, dar nu a fost lansată încă depunerea de proiecte. Mai avem o dilemă de rezolvat: dacă vom realiza singuri licitația sau vom merge într-un model asociativ alături de alte 22 de municipalități din România. Este vorba despre o achiziție comună având o valoare de aproximativ 600 de milioane de euro. Noi aplicăm pentru circa 40 milioane de euro. Așteptăm anunțul de la București. Astăzi (25 aprilie – n.r.) transferăm documentația la Ministerul Dezvoltării. Dacă primim avizul favorabil, lansăm licitația chiar săptămâna aceasta”, a anunțat primarul Mihai Chirica ieri, într-o conferință de presă.

Cu banii alocați Iașului ar urma să fie achiziționate 16 tramvaie cu o lungime de 26 de metri, 25 autobuze electrice cu o lungime de 7 – 10 metri și 20 de autobuze electrice cu o lungime de 12 metri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

PNL Neamț: ”Solicităm DEMITEREA șefului DRDP IAȘI”

Șefii PSD Neamț, Ionel Arsene, Adrian Niță și Daniel...

Peste 300 de amenzi și 32 de permise de conducere REȚINUTE marți de polițiștii IEȘENI

Poliţiştii ieşeni au intervenit marți la peste 100 de...

O persoană a rămas încarcerată după un accident rutier în localitatea Vama

Accident rutier pe raza localității Vama, județul Suceava. Intervin...