vineri , 21 ianuarie 2022 4:53 pm
Iasi booked.net
-1°C

S-o vedem și pe asta! Primăria vrea să achiziționeze 16 tramvaie nou-nouțe și 45 de autobuze electrice

Parcul de autobuze și tramvaie al Municipiului Iași ar putea fi modernizat prin intermediul fondurilor europene. Acest lucru este posibil după ce, la mijlocul acestei luni, Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă prin care ministerele Fondurilor Europene, Dezvoltării Regionale şi Sănătăţii „vor urmări flexibilizarea mecanismului de implementare pentru anumite categorii de proiecte finanțate din fonduri europene”.

 

„Am finalizat documentația pentru achiziția de autobuze electrice și tramvaie noi. Este finalizată, dar nu a fost lansată încă depunerea de proiecte. Mai avem o dilemă de rezolvat: dacă vom realiza singuri licitația sau vom merge într-un model asociativ alături de alte 22 de municipalități din România. Este vorba despre o achiziție comună având o valoare de aproximativ 600 de milioane de euro. Noi aplicăm pentru circa 40 milioane de euro. Așteptăm anunțul de la București. Astăzi (25 aprilie – n.r.) transferăm documentația la Ministerul Dezvoltării. Dacă primim avizul favorabil, lansăm licitația chiar săptămâna aceasta”, a anunțat primarul Mihai Chirica ieri, într-o conferință de presă.

Cu banii alocați Iașului ar urma să fie achiziționate 16 tramvaie cu o lungime de 26 de metri, 25 autobuze electrice cu o lungime de 7 – 10 metri și 20 de autobuze electrice cu o lungime de 12 metri.

Recomandări

Guvernul va reintroduce şomajul tehnic pentru angajaţii ale căror contracte de munăc

Guvernul va aproba acordarea unei indemnizații pentru persoanele ale căror contracte de muncă au fost …

One comment

  1. Aradenii de la Astra vagoane calatori va poate propune patru modele de tramvai:
    Imperio 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *