joi , 2 decembrie 2021 10:13 am
Iasi booked.net
-1°C

S-au stabilit cauzele producerii incendiului de la Spitalul de Copii din Iași

Incendiul produs în urmă cu trei săptămâni la Spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi a avut două posibile cauze, potrivit pompierilor care au finalizat ancheta.

Este vorba fie despre un scurtcircuit electric, fie despre efectul termic al curentului electric.

Potrivit conducerii ISU Iaşi, pentru a stabili cauza incendiului petrecut pe 22 iunie la spitalul de copii din Iaşi, în urma căruia 31 de persoane au fost evacuate, a fost înfiinţată o comisie formată din specialişti ai inspectoratului.

”Analizând toate circumstanţele prezentate, comisia formulează două cauze probabile de producere a incendiului: scurtcircuit electric sau efectul termic al curentului electric. Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi face parte din categoria de clădiri de sănătate cu spitalizare continuă, care la data punerii în funcţiune, nu se supunea legislaţiei specifice privind avizarea/autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu”, se arată într-un comunicat transmis marţi de ISU Iaşi.

Totodată, conducerea ISU precizează că Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Maria” Iaşi deţine aviz de securitate la incendiu pentru modernizare şi reparaţii capitale, în baza căruia se execută în prezent lucrări de reabilitare. Abia la finalul lucrărilor va fi emisă autorizaţia de securitate la incendiu.

Peste 30 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit pe 22 iunie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Maria” Iaşi.

Incendiul s-a manifestat la etajul II al pavilionului B, acesta având destinaţia de birou.

Au fost evacuate din zonele de risc un număr de 31 de persoane, dintre care 13 pacienţi-copii şi 18 adulţi – părinţi şi cadre medicale.

Nu au fost înregistrate victime, iar pacienţii au fost evacuaţi în siguranţă.

Recomandări

Incendiu izbucnit la o gospodărie din Ciprian Porumbescu

Un puternic incendiu a izbucnit în această dimineață, pe raza localității Ciprian Porumbescu. Primele apeluri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *