vineri , 27 noiembrie 2020 8:01 am
Iasi booked.net
-1°C

S-a prelungit valabilitatea cardurilor de sănătate cu încă doi ani

Cardurile de sănătate care expiră la finalul lunii ianurie mai pot fi folosite încă 2 ani, transmite Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care reamintește că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani.

CNAS menționează că decizia de prelungire a valabilității cardurilor de sănătate a fost luată în iunie 2018. „Acest lucru înseamnă că asigurații pot folosi la toți furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate cardurile de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafața documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asigurați”, explică CNAS.

^

Astfel, cardurile care expiră pe 31 ianuarie 2019 mai sunt valabile până la data de 31 ianuarie 2021. Această măsură de prelungire a valabilității cardurilor de sănătate permite o economie de circa 270 milioane lei, prin degrevarea bugetului de stat de cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14,2 milioane de carduri noi.

Persoanele care vor să verifice calitatea de asigurat o pot face verificând pe site-ul CNAS, în secțiunea „Servicii” – „Verificare asigurat” sau utilizând LINK-UL ACESTA.

reclama adnow

Recomandări

Cardul de sănătate redevine obligatoriu de la 1 octombrie. Consultaţiile la distanță sunt menținute până la finalul anului

Din 1 octombrie, cardul de sănătate redevine obligatoriu, cu excepția consultațiilor la distanță, transmite, luni, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *