luni , 17 ianuarie 2022 1:23 am
Iasi booked.net
-1°C

România are cei mai bine plătiți bugetari din UE

Anul trecut, 35% din veniturile statului s-au dus către bugetari, sub formă de salarii, scriu jurnaliștii de la Profit.ro.

Veniturile angajaților de la stat s-au majorat semnificiativ. Asta, în condițiile în care datele oficiale spun că, în ultimii doi ani, datoria statului a crescut cu aproape 10 milioane de euro. Iar acești bani vor fi dați înapoi tot de noi, de românii care plătesc taxe.

După România, la capitolul generozitate pentru bugetari, stă Cipru. În 2018, în Cipru, 29,7% din veniturile publice au intrat în portofelele celor care lucrează în sistemul de stat. În schimb, Germania dă angajaților numai 16,6% din ce strânge în visterie.

România a ajuns în fața acestui dezechilibru economic pentru că toate creşterile de salarii au fost făcute fără analize de impact pe termen mediu şi lung, iar în schimbul bunăstării din sistemul public au fost tăiate sau amânate investițiile vitale. Mai adăugăm şi faptul că fiscul nu prea colectează eficient taxele și impozitele.

Recomandări

Noi tranșe de produse alimentare și de igienă de la UE

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), continuă distribuirea pachetelor alimentare și de igienă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *