joi , 29 octombrie 2020 2:14 pm
Iasi booked.net
-1°C

Robot unic în România, la Neurochirurgie!

Spitalul de Neurochirurgie va beneficia de un sistem robotizat, unic în țară care permite efectuarea de intervenții chirugicale de mare precizie la nivelul creierului. Astfel, pentru prima dată, acest echipament va fi folosit de medicii ieșeni.
Suma necesară achiziționării aparaturii este asigurată de Consiliul Județean Iași, valoarea acesteia fiind de 250 de mii de euro.
Sistemul va permite fixarea traiectoriei până la ținta propusă în creier. Robotul completează tehnologia medicală ultramodernă de care dispune deja spitalul nostru, care, odată cu achiziția acestui aparat, va fi singura unitate medicală din România care deține doi roboți performanți unul pentru chirurgia spinală, celălalt pentru creier. Echipamentul completează dotarea spitalului nostru în vederea transformării acestuia un centru de neuroexcelență. ”, a afirmat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.
Performanțele Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași au fost recunoscute pe plan internațional, unitatea fiind deja acreditată internațional AOSPINE pentru organizarea de cursuri și cercetare în domeniul neurochirurgiei.

Recomandări

A 5-a intervenţie de prelevare de organe din acest an la Nicolae Oblu! Prin bunăvoința familiei unei paciente de 50 de ani, alte trei vieţi au fost redate unor semeni aflaţi în suferinţă

Trei vieţi au fost salvate prin transplant de ficat şi rinichi la Iaşi. Intervenţiile chirurgicale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *