duminică , 28 noiembrie 2021 3:31 pm
Iasi booked.net
-1°C

1.332 de copii din Iași vor primi 500 de lei/an școlar pentru achiziția celor necesare frecventării școlii

Guvernul României a aprobat Schema națională de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional.
Valoarea nominală a tichetelor este de 500 de lei/an școlar, aceasta putând fi actualizată anual prin Hotărâre a Guvernului. De aceste tichete beneficiază copiii cei mai dezavantajați din toate ciclurile de învățământ de stat (preșcolar, gimnazial, liceal), care provin din familiile care au venitul mediu pe membru de familie sub 284 lei pentru preșcolari sau 50% din salariul minim brut pe țară, respectiv sub 1.115 lei pentru cei din învățământul primar și gimnazial.
Direcția de Asistență Socială Iași, cea care distribuie la nivel local aceste tichete, și centrele de cartier ale Primăriei Municipiului Iași au primit 610 de solicitări, pentru un număr total de 1.074 minori. Dintre acestea, 545 de cereri, pentru un număr de 958 de copii, au îndeplinit condițiile de acordare a sprijinului, iar 65 de solicitări, pentru un număr de 116 copii, au depășit plafonul de acordare în ceea ce privește venitul net pe membru de familie. Direcția de Asistență Socială a primit de la Inspectoratul Școlar Județean Iași o listă cu 568 de copii din ciclul primar și gimnazial care îndeplineau condițiile de acordare, dintre aceștia 194 de copii fiind deja în evidențele direcției.
După compararea evidențelor și împărțirea pe cicluri școlare, a rezultat următoarea situație a beneficiarilor: 40 de copii preșcolari, 503 de copii din ciclul primar, 415 de copii din ciclul gimnazial. Astfel, de aceste tichete vor beneficia, în total, 1.332 de copii.
Tichetele nu pot fi preschimbate în numerar, fiind utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate şi numai pentru achiziţionarea serviciilor de sprijin educațional pentru care au fost emise, respectiv susținerea cheltuielilor ocazionate de acoperirea precarității materiale de bază, cum ar fi lipsa materialelor școlare (rechizite necesare frecventării școlii – articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe), precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.
Sursa de finanțare a programului sunt fondurile europene prin Programul operațional POAD 2014-2020, fiind decontate în limita bugetului disponibil pentru această măsură.

Recomandări

Tichete sociale de 2.000 de lei pentru mamele cu posibilități reduse

Mamele cu posibilităţi materiale reduse ar putea beneficia de tichete sociale de 2.000 de lei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *