luni , 18 ianuarie 2021 9:47 pm
Iasi booked.net
-1°C

Rezidențiat în condiții speciale anul acesta

Au mai rămas câteva zile până când absolvenții universităților de medicină și farmacie din țară vor da concursul de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, organizat de Ministerul Sănătății.

Concursul se desfășoară duminică, 15 noiembrie, în cele șase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Repartizarea candidaților pe săli se face diferențiat, pe domeniile pentru care s-au înscris:

Facultatea de Medicină

Facultatea de Medicină Dentară

Facultatea de Farmacie

„Având în vedere contextul epidemiologic actual, am avut grijă ca acest concurs, extrem de important pentru absolvenții noștri, să se desfășoare în condiții de confort și siguranță optime. Mă refer atât la măsurile igienico-sanitare pentru protejarea candidaţilor şi a personalului implicat în organizare, cât și alocarea unui număr de 67 de amfiteatre și săli de concurs pentru a asigura distanțarea fizică. Aș vrea să mulțumesc rectorilor de la UAIC, TUIASI şi USAMV care ne-au ajutat și de această dată cu punerea la dispoziţie a spaţiilor necesare pentru desfăşurarea concursului de rezidențiat”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Pentru această sesiune s-au înscris peste 2100 de absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Comparativ cu anul trecut, numărul candidaților pentru domeniul Medicină este aproximativ același – 1088, față de 1087, în timp ce pentru domeniul  Farmacie a crescut de trei ori – 360 față de 127, iar pentru Medicină Dentară, de două ori: 668, față de 314, potrivit bunadimineataiasi.ro.

Pe ţară, clasamentul în funcţie de numărul de înscrişi poziţionează Bucureştiul pe primul loc, cu 4372 de candidaţi, urmat de Iaşi, cu 2116 de candidaţi şi de Cluj, cu 1.636 de candidaţi. Numărul total de înscriși din toate cele șase centre universitare este 11.949.

Ministerul Sănătății a scos la concurs, în acest an, 7.061 locuri şi posturi, cu peste 2300 mai multe față de anul trecut: 4.518 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, câte 1.219 locuri şi posturi pentru medicină dentară şi farmacie si 105 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI.

Recomandări

Anunț de ultimă oră pentru elevi și părinți

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu un anunț important pentru părinți și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *