miercuri , 22 septembrie 2021 2:24 am
Iasi booked.net
-1°C

European Cinema Night, eveniment organizat la Cinema Ateneu din Iași și în alte 75 de orașe din Europa

Cinema Ateneu va participa, pentru al doilea an, la European Cinema Night, un eveniment dedicat filmului european.

În  perioada 16-20 noiembrie 2020, în 75 de orașe și 28 de țări din Europa, cinefilii vor avea acces la peste 45 de titluri de film din sfera europeană. Ca o noutate, anul acesta vor avea loc și proiecții virtuale, acolo unde evenimentele fizice nu sunt permise.

În cadrul evenimentului, Cinema Ateneu va difuza online filmul „Martin Eden”, în regia lui Pietro Marcello. În 2019, la Festivalul de Film de la Veneția, Luca Marinelli a câștigat Cupa Volpi pentru Cel mai bun actor.

Filmul va fi difuzat în regim live streaming și va fi disponibil vineri, 20 noiembrie 2020, ora 19.00, pe platforma www.cinemaiasi.ro. Accesul este gratuit, iar rezervările se pot face pe https://bit.ly/38Ovep3. Spectatorii vor putea începe vizionarea între 19.00 și 19.15 și vor avea la dispoziție 2 ore și 30 de minute pentru urmărire.

Proiectul este finanţat de programul Creative Europe – MEDIA şi co-organizat de reţeaua Europa Cinemas.

Martin Eden (2019)

Regia: Pietro Marcello

Actori: Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato, Denise Sardisco, Luca Marinelli

Durata: 129 minute

Trailer:https://youtu.be/VXr028nWO28

„Martin Eden”, o adaptare modernă a romanului omonim al lui Jack London, îl prezintă pe Martin, un salahor cu origini modeste, alături de Elena, fiica unei familii înstărite de industriași. Ea devine curând o obsesie pentru Martin, care speră că visul său de a deveni scriitor îl va ajuta să-și depășească condiția și să se căsătorească cu femeia pe care o iubește, potrivit unui comunicat de presă trimis redacției.

Cu determinare și mari eforturi, Martin ajunge curând în cercurile socialiste, conducându-și semenii către redeșteptare politică și anxietate distructivă, creând un conflict cu lumea burgheză din care Elena face parte.

Recomandări

Documentarul „România sălbatică” are premiera la Cinema Ateneu

Săptămâna 13-19 septembrie este la Cinematograful Ateneu săptămâna premierelor, iar cinefilii sunt așteptați la cele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *