luni , 21 iunie 2021 4:50 am
Iasi booked.net
-1°C

Relaxarea totală a restricțiilor la atingerea pragului de 10 milioane de persoane vaccinate

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri, la intrarea în Palatul Victoria, că restricțiile ar putea fi relaxate în două etape, iar după ce vor fi vaccinate 10 milioane de persoane, autoritățile ar putea decide relaxarea totală a restricțiilor, inclusiv a obligativității măștii de protecție.

Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții în 2 etape, 1 iunie și apoi sfârșitul lunii iulie când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal. Și să revenim la normal înseamnă să revenim la viața de dinainte: fără restricții, fără mers noaptea, fără măști și așa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, a declarat prim-ministrul.

Premierul Florin Cîțu a anunțat pe 5 aprilie constituirea unui comitet interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie 2021.

Vă dau două orizonturi, 1 iunie – cu 5 milioane de persoane vaccinate, adică aproape 35% din populație, și finalul lunii iulie – când o să avem 10 milioane de persoane vaccinate, asta înseamnă 70% și atunci o să putem să vorbim de o relaxare și mai mare”, a subliniat miercuri Florin Cîțu.

Recomandări

Măsurile de relaxare ar putea fi suplimentate

Guvernul are în vedere reducerea măsurilor de relaxare gândite pentru 1 iunie, dacă nu va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *