duminică , 5 aprilie 2020 4:47 am
Iasi booked.net
-1°C

Reacția unui medic ieșean la adresa celor speriați de coronavirus

Medicul ieșean Răzvan Constantinescu subliniază că rata mortalității cauzată de coronavirus este apropiată de cea cauzată de gripă.

El atrage atenția asupra faptului că pericol vital există doar pentru categoriile vulnerabile – persoane bolnave, vârstnici. Pentru a-și susține punctul de vedere, medicul spune că este dispus să se infecteze voluntar cu acest virus.

“Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloțeii pe nas prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții. Să vadă și ei un medic nevaccinat ”antigripal” (o tâmpenie, având în vedere polimorfismul virusurilor gripale) care nu moare, frate, deși ”a susținut ciuma roșie” (!)

Prostovănimea lumii în care trăim nu pricepe nimic, se comportă ca o turmă, de aceea este ușor de manipulat. Ea nu poate înțelege că astfel de virusuri nu prezintă pericol vital decât pentru categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienți cu insuficiență cardiacă severă, BPOC, imunodeprimați (aș adăuga eu, și cei care s-au vaccinat aiurea pentru orice prostie). Generația ”i-phone” poartă barbă și glezne goale, mască de pânză pe facies, urlă că vrea nu știu ce țară ca afară, iese la proteste în mod ovin, se vaccinează în draci ca să-și facă rost de vreo leucemie și apoi se plânge că statul nu face nimic pentru ei, nu îi pune biberonul. Mortalitatea gripei ”Covid-19” este de 2,4%, comparativ cu 2,1% cât a fost cea a epidemiei de gripă din 2018. Și atunci de ce vă isterizați, glezno-barbișoanelor? Aveți mai jos câteva sfaturi decente – deși redactate agramat (propoziții începute cu literă mare se încheie prin ”;”) – publicate de Societatea Natională de Medicina Familiei. Punctele 5, 7, 8 și 10 sunt cele mai importante. https://drive.google.com/file/d/1_OKfKV6mwc4KatOVVNEEM5N4UFX_hXmi/view?fbclid=IwAR3qB4KSG9mvy46HnAbb4q3q_kC7XqV9I9Y5Pq1DKg2NoADex2tBSYKNq2s”.

Recomandări

„O parte din cadrele medicale refuzau să poarte echipamente de protecție”, spune coordonatorul militar al activității Spitalului Județean Suceava

Noul coordonator al activității Spitalului Județean Suceava, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, care este și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *