duminică , 5 aprilie 2020 10:17 am
Iasi booked.net
-1°C

Anunţul MAE despre italianul depistat cu coronavirus la întoarcerea din România

Un italian a fost depistat pozitiv cu coronavirus la întoarcerea în Italia, din România, prezentându-se singur la spitalul din Cattolica, după ce a manifestat simptome specifice infecţiei.

Medicii l-au transportat la Rimini pentru analize detaliate si a fost depistat pozitiv pentru coronavirus. Ministerul de Externe român informează că a efectuat de urgenţă demersuri la autorităţile italiene, pentru a obţine informaţii în legătură cu vizita pe teritoriul României.

“Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României.  Grupul de Comunicare Strategică”, se arată într-un comunicat al MAE român.

Reamintim că autoritățile din provincia italiană Rimini au confirmat un caz de infecție cu noul coronavirus. Un bărbat de 71 de ani, care tocmai s-a întors din România, a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Italian ar fi stat la partenera sa, în România.

Recomandări

Stare de urgență pentru încă o lună în România

Raed Arafat a declarat la Digi24 că este foarte posibil ca starea de urgență să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *