marți , 19 ianuarie 2021 12:24 am
Iasi booked.net
-1°C

Propunere concretă şi lesne de aplicat: Spitalul Mobil de la Leţcani să fie mutat la Centrul Expoziţional Moldova de la Capăt C.U.G.!

Totul scârţâie din toate balamalele acolo şi încă n-a venit iarna cu problemele ei. E frig în containere, pacienţii (şi-aşa slăbiţi de boală) sunt la un pas de şoc hipotermic, iar medicii, după o gardă, riscă să devină, la rândul lor, pacienţi. Canalizarea nu funcţionează, burdufurile nu sunt izolate, staţia de oxigen a dat deja primul rateu major.

E clar că toate astea şi multe alte probleme încă nedesluşite nu pot fi rezolvate de-a lungul sezonului rece. Nu doar din pricina condiţiilor meteo, nu-i vorba de lipsa banilor ori a cadrelor medicale. Contractul a fost întocmit la modul prostesc. Nicio aparatură nu are cartea tehnică şi manualul ”service”, la mentenanţă firma turcească n-a mai lăsat decât un singur om. Se vede de la o poştă că ”măreaţa realizare” a lui Maricel Popa n-are cum să fie funcţională multă vreme de aici încolo.

Noi propunem o soluţie concretă, fără mari costuri adiacente, relativ uşor de implementat şi care ar rezolva multe probleme. Centrul Expoziţional Moldova de la Capăt C.U.G., o construcţie faraonică de pe vremea lui Simirad, care nici până acum nu şi-a găsit vreo folosinţă ori vreun chiriaş rezonabil, serios şi de cursă lungă. Nimic. O construcţie modernă, cu toate utilităţile, care zace nefolosită de mulţi ani şi s-ar plia excelent pe nevoile actuale. Transferul aparaturii şi paturilor din containere n-ar avea de ce să dureze mai mult de-o săptămână, acolo nu sunt probleme legate de mediu, cu frigul se rezolvă imediat, e loc suficient pentru rezervoarele de oxigen.

Alt mare avantaj: e mai lesne de ajuns acolo, atât pentru medici, asistente, dar şi pentru bolnavi şi aparţinătorii lor. Spaţiul e chiar foarte ofertant, potrivit stireadeiasi.ro. Cu investiţii minore, s-ar putea face şi un soi de hotel pentru rudele celor internaţi. Iar faţă de cele 13,5 milioane de euro cheltuite până acum, investiţia e minimă.

Recomandări

Săptămâna viitoare va fi efectuată prima operație în blocul operator nou al unui Spital din Iași

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași a dat în folosință un bloc operator …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *