marți , 26 octombrie 2021 10:15 pm
Iasi booked.net
-1°C

Profesorii Universității Tehnice au dezbătut cu reprezentanți ai mediului de afaceri despre protejarea datelor cu caracter personal în societatea actuală

TUIASI a fost co-organizator al Conferinței „BHR Consulting – Evoluția de la GDPR la un Regulament ePrivacy”, eveniment ce a reunit specialiști din Iași și București în problematica prelucrării datelor cu caracter personal și ePrivacy, precum și reprezentanți ai mediului academic și de afaceri.

Prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache, prorector informatizare și comunicații digitale, a subliniat faptul că Europa parcurge un moment istoric de stabilire a unor reguli unitare în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal, cât și definitivarea unor reguli referitoare la comunicațiile digitale.

Mesajul transmis de acesta a scos în evidență omniprezența datelor digitale în viața cotidiană a fiecăruia și ponderea din ce în ce mai mare a datelor cu caracter personal aflate în posesia rețelelor sociale, cu mult înainte de apariția unor reglementări în acest domeniu.

Cătălin Mironeanu, cadru didactic al Facultății de Automatică și Calculatoare, a vorbit despre problematica confidențialității datelor cu caracter personal în contextul mai larg al securității datelor, subliniind importanța existenței și respectării unei politici de securitate la nivelul unei organizații care prelucrează date cu caracter personal ca fiind o etapă absolut necesară în pregătirea pentru conformarea la GDPR și la noul Regulament ePrivacy.

Recomandări

Activitățile didactice se vor desfășura în online la UAIC

‘Având în vedere mandatarea Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie al Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *