luni , 21 iunie 2021 4:01 am
Iasi booked.net
-1°C

Profesorii și studenții de la UMF se revoltă

Zeci de studenți, profesori și cercetători din centrul universitar Iași se revoltă!

Astfel, Liga Studenților cere Ministerului Afacerilor Interne și conducerii Arhivelor Naționale să ofere toate condițiile funcționării corespunzătoare a activității sălilor de studiu, deoarece, de mai mult de un an cercetarea arhivistică a fost complet blocată, cauzându-se prejudicii grave pentru cercetători, profesori, doctoranzi și studenți, care nu au avut acces la surse de documentare.

Lipsa de acces la arhive a dus la o scădere gravă a calității tezelor de doctorat, masterat și licență la facultățile umaniste, influențând în mod negativ mai ales doctoranzii, cercetătorii și profesorii care și-au îndreptat activitatea de cercetare pe teme care sunt total dependente de surse arhivistice, aceștia neputând să mai producă în ultimul an rezultate ale cercetărilor lor (comunicări, articole etc.). LS IAȘI a făcut mai multe demersuri pentru îmbunătățirea situației, însă fără răspunsuri concrete, în scris, din partea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sau a Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Până la data de 4 mai 2021, o treime, adică 14 dintre cele 42 de servicii județene ale Arhivelor Naționale (inclusiv Municipiul București) nu au fost deschise deloc de la ieșirea din Starea de Urgență (15 mai 2020): Arad, Argeș, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Ilfov, Mureș, Sălaj, Teleorman, Timiș, Tulcea și București. Anterior, majoritatea serviciilor județene de arhivă s-au deschis abia în perioada februarie-martie, la peste nouă luni de la ieșirea din Starea de Urgență.

Recomandări

Ministrul Educației dorește să sprijine copiii cu probleme de sănătate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că are în vedere promovarea unei Ordonanțe de Urgență …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *