duminică , 26 septembrie 2021 12:36 pm
Iasi booked.net
-1°C

Profesorii care refuză vaccinarea ar putea fi testați periodic

Profesorii care nu vor dori să se vaccineze ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, conform ministrului educației.

Ideea ca profesorii nevaccinați să fie testați este analizată în acest moment de către Ministerele Sănătății și Educației. Sorin Cîmpeanu dorește reluarea cursurilor cu toți elevii în clase din 13 septembrie.
60 la sută din personalul din învățământ este deja vaccinat, a arătat Sorin Cîmpeanu.

Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a spus ministrul educației.

Întrebat dacă ia în calcul varianta ca profesorii nevaccinați să nu intre la ore, ministrul a replicat: „Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși şi pentru întreg sistemul de educaţie să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativităţii, dar avem aceste discuţii cu Ministerul Sănătăţii. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”.

Recomandări

Vaccinarea anti-Covid cu doza a treia începe la finalul lunii în România

Astăzi, 22 septembrie a avut loc o ședință de lucru la care au participat reprezentanții …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *