joi , 28 mai 2020 4:24 am
Iasi booked.net
-1°C

Procurorul merge pe varianta sinuciderii, rudele si probele îl contrazic

Procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui au confirmat informatia pe care ziarul Vremea Nouã a prezentat-o public încã de sãptãmâna trecutã, si anume cã asistenta Mihaela Enache a murit din cauza ingerintei cu antigel. Cauza decesului a fost stabilitã de medicii legisti de la Iasi, care au efectuat necropsia cadavrului.

Procurorii vasluieni trebuie sã afle acum contextul în care femeia a ingerat substanta: a bãut de bunãvoie sau i-a fost pusã în bãuturi si alimente, asa cum cred apropiatii. O misiune foarte dificilã, pentru cã tot comportamentul ei din zilele premergãtoare intrãrii în comã este atipic unei persoane cu gânduri suicidale, desi procurorul de caz merge mai mult pe aceastã variantã. De altfel, procurorul a si înstiitat colegele si rudele asistentei despre acest fapt. Apropiatii spun cã asistenta a muncit pânã cu câteva ore înainte sã ajungã pe patul de spital. “În ziua când a fost dusã de colega ei cu taxiul la spital, Mihaela a consultat trei pacienti la domiciliu. Avea opt pacienti în ziua respectivã, dar dupã ce l-a consultat pe al treilea, a cerut soferului de pe ambulanta cu care se deplasa pe teren sã o ducã acasã pentru cã se simte rãu. O durea foarte tare capul. La scurt timp, si-a sunat prietena care a dus-o la spital. Dacã urmãrea sã-si punã capãt zilelor, asa cum se insinueazã, nu se mai ducea la muncã si nu-si mai chema prietena în ajutor”, spun apropiatii asistentei. În plus, sunt convinsi acestia, dacã Mihaela Enache ar fi vrut sã se sinucidã, ar fi recurs la o altã metodã, mult mai sigurã si mai usoarã pentru ea. “Avea tot timpul la dispozitie medicamente foarte puternice, pentru cã aproape zilnic îngrijea bolnavi oncologici. De ce ar fi ales antigelul, când un cocktail de medicamente ar fi fost o metodã si mai sigurã si mai rapidã?”, se întreabã prietenii asistentei. În tot acest timp, sotul ei, politistul-psiholog Mihai Enache are calitate de suspect într-un dosar penal, pentru sãvârsirea infractiunii de loviri sau alte violente. Dosarul a fost întocmit dupã ce oamenii legii au intrat în posesia certificatului pe care Mihaela Enache l-a scos de la Medicina Legalã si care confirma faptul cã femeia fusese victima unei agresiuni fizice.

Potrivit purtãtorului de cuvânt al Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, Alice Ruja, între bãtãile încasate de asistentã si decesul acesteia nu existã o cauzalitate directã. Iatã ce ne-a declarat procurorul criminalist, zilele trecute, când am solicitat informatii despre dosarul respectiv. “Cu referire la solicitarea dumneavoastrã, privind informatii din dosarul în care se cerceteazã împrejurãrile care au condus la decesul victimei Enache Mihaela, în acest moment vã putem comunica doar cauza decesului si anume intoxicatia cu etilenglicol (antigel). De asemenea, mai putem comunica faptul cã este reclamatã o agresiune ce ar fi fost comisã asupra victimei de cãtre sotul ei, în data de 01.12.2019, când a prezentat leziuni traumatice, de tipul echimozei, la nivelul fetei, care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale si care nu au legãturã de cauzalitate cu decesul. Pentru aceastã faptã, lovire sau alte violente, este începutã urmãrirea penalã în cauzã, iar sotul victimei are calitatea de suspect. Cercetãrile sunt în curs pentru a putea stabili cu certitudine în ce împrejurãri a avut loc ingestia de antigel, motiv pentru care nu vã putem oferi alte detalii pânã la finalizarea urmãririi penale, când vor fi fost administrate toate probele în cauzã, a declarat procurorul Alice Ruja.

loading...

Recomandări

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei va administra temporar eparhia condusă de ÎPS Pimen

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a anunţat că Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *