Primul caz de variola maimuţelor, confirmat în Europa

Date:

Recunoscută încă din anul 1959, variola maimuţelor este o afecţiune produsă de un virus variolic înrudit cu cel variolic uman. La oameni, produce moartea a 1 din 5 pacienţi.

Weekendul trecut, un ofiţer din marina nigeriană a zburat din Nigeria spre Londra cu o cursă a unei linii aeriene comerciale. El urma să participe la un exerciţiu de instruire al Ministerului Apărării (MD) de la o bază a Marinei Regale din Cornwall, Marea Britanie, informează telegraph.co.uk.

Ajuns la baza militară britanică, ofiţerul a început să prezinte simptomele infecţiei cu virusul variolic. În cursul zilei de vineri, după ce diagnosticul i-a fost confirmat, pacientul a fost mutat la unitatea de boli infecţioase a Spitalului Royal Free din Londra, starea sa fiind stabilă.

Dar problemele nu se opresc aici, căci peste 50 de persoane au fost expuse pericolului de infecţie cu acest virus. Public Health England (PHE) a contactat pasagerii din avionul cu care a călătorit bolnavul ajuns în Marea Britanie. Toţi cei care au stat în apropierea persoanei respective au fost avertizaţi de faptul că au fost expuşi infecţiei.

Riscul pentru publicul larg, însă, este considerat a fi foarte scăzut, potrivit PHE.

Variola maimuţelor (Monkeypox – engleză/n.red) este o infecţie virală rară, asemănătoare cu variola, dar nu la fel de mortală. Are de obicei forme uşoare, în majoritatea cazurilor pacienţii recuperându-se în câteva săptămâni. Nu este exclusă însă posibilitatea apariţiei unor forme grave şi chiar a morţii pacientului. Nu are o rată mare de răspândire la oameni, dar se transmite foarte uşor la persoanele care în mod repetat şi în mod regulat împărtăşesc spaţiul de trai cu persoana infectată.

 

Sursa: Epoch Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Un MILITAR în vârstă de 22 de ani a fost găsit împuşcat în cap

Un maistru militar în vârstă de 22 de ani...

Deschiderea FESTIVĂ a noului an universitar la TUIAȘI va avea loc în inima campusului LUNI, 3 octombrie

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) deschide noul...

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere IAȘI – FILIT (19-23 octombrie 2022)

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT...

”Zorba Grecul” se joacă sâmbătă, 1 octombrie, la Ateneul Național din IAȘI

Ateneul Național din Iași vă invită Sâmbătă, 1 Octombrie 2022,...