duminică , 24 ianuarie 2021 6:24 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primele doze de vaccin antigripal urmează să ajungă în DSP-uri

Pentru început vor fi 300.000 de doze de vaccin antigripal.Acestea ar trebui să ajungă, marți, la DSP-uri, după cum a preczat președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu.
Ea a subliniat că într-un sezon în care se combină cele două boli, măcar una pentru care există vaccin și teste rapide să poată fi prevenită.

Medicul a adăugat că grupele de risc pentru Covid-19 și gripă sunt aproximativ la fel, diferența fiind că la copii se manifestă mai puternic cea de-a doua boală.

Vaccinarea antigripală ar permite medicilor să poată stabili dacă în cazul unui pacient cu simptome care pot fi și de gripă, și de Covid – 19, se impune testarea pentru infectarea cu coronavirus.

Vaccinurile gripale ajuta organismul sa dezvolte anticorpi impotriva virusurilor gripale, in aproximativ doua saptamani dupa administrare. Acesti anticorpi asigura o protectie impotriva infectiei cu virusurile incluse in vaccin.

Vaccinul impotriva gripei sezoniere protejeaza impotriva virusurilor gripale care, conform cercetarilor in domeniu, vor circula in timpul sezonului gripal din anul viitor. Vaccinurile gripale traditionale (trivalente) sunt facute pentru a oferi protectie impotriva a trei tulpini ale virusului gripal: in general, cele doua tipuri de virusuri A (virus gripal A (H1N1) si virsul gripal A (H3N2)) si virusul gripal B.

De asemenea, exista vaccinuri facute pentru a proteja impotriva a patru virusuri gripale – se numesc vaccinuri tetravalente – acestea ofera protectie impotriva acelorasi virusuri ca vaccinul trivalent la care se adauga un virus suplimentar B. CDC recomanda utilizarea vaccinurilor gripale injectabile (inclusiv vaccinurile gripale inactivate si vaccinuri gripale recombinante) in timpul sezonului gripal. Sunt disponibile ambele vaccinuri antigripale – trivalente si tetravalente.

Recomandări

DSP Bacău analizează situația unei femei decedate după vaccin

Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *