joi , 23 septembrie 2021 5:47 pm
Iasi booked.net
-1°C

Primarul din Bălți le-a dat câte un plic cu 1.000 de dolari medicilor ieșeni care au mers în Moldova să ajute în criza COVID

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, le-a dat „cadou” câte 1.000 de dolari medicilor și asistenților români care au mers în Republica Moldova să ajute spitalele în criza COVID. El le-a dat banii în plic, la ceremonia de primire, și le-a promis că la finalul misiunii le va da curcani de rasă. Ambasada României la Chișinău a anunțat vineri că aceste sume au fost returnate integral.

Cadrele medicale din România care au ajuns joi la Bălți au fost întâmpinate de autorități, iar primarul din Bălți le-a dat câte un plic cu câte 1.000 de dolari.
„Colegii dumneavostră din municipiul Bălți, medicii din prima linie, au primit din partea mea câte un premiu lunar de câte o mie de dolari si deoarce dumneavoastră ați venit acum (…) deci și pentru dumneavoastră am câte un premiu și vă mulțumesc din suflet”, le-a spus primarul din Bălți cadrelor medicale, care le-a dat câte un plic, potrivit imaginilor video, scrie deschide.md.
El le-a mai promis că la plecare le va da curcani de rasă de la o fermă.
„Vă mulțumesc pentru că ați făcut acest gest. Tot globul pământesc astăzi se confruntă cu această pandemie și sprijinul care a venit din partea României este foarte important pentru R. Moldova. Când doctorii merg acasă să-mi aduceți aminte să le dau niște curcani de rasă”, a declarat Renato Usatîi.
Potrivit tv8.md, astăzi, medicii au mers la primărie și au returnat banii viceprimăriței Tatiana Dubițkaia.
„Domnul primar a făcut gestul acesta din recunoștință și pentru a vă demonstra că din primele clipe dumneavoastră ați devenit coechipieri ai medicilor bălțeni, care tot beneficiază de acest ajutor din partea primarului”, a spus Dubițkaia la întâlnirea cu medicii români.
„Medicii sunt plătiți de statul român, sunt voluntari, și-au lăsat familiile, copiii acasă ca să ajute colegii din Moldova, să-i sprijine ca să salveze vieți. N-am crezut că în cadouri sunt bani, credeam că este un gest moral. I-am întrebat pe medici dacă au primit vreo medalie”, a spus colonelul coordonator al grupului de medici români.

Recomandări

Reacția Colegiului Medicilor după ce Șoșoacă a oprit vaccinarea într-o localitate

Colegiul Medicilor a răbufnit ieri, după ce senatoarea Diana Șoșoacă, însoțită de un grup de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *