marți , 31 martie 2020 10:13 am
Iasi booked.net
-1°C

Primăria anunță o ruptură totală de investitorul Horia Sabo.Detalii incredibile din raportul de audit şi dreptul retras omului de afaceri (VIDEO)

Dacă mai exista o urmă de îndoială privind ruptura dintre Poli Iaşi şi asociatul Horia Sabo, aceasta a fost eliminată definitiv ieri, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Primăria Iaşi.

Edilul şef Mihai Chirica, preşedintele executiv al Politehnicii Iaşi, Adrian Ambrosie, şi preşedintele Comitetului Director, Leonid Antohi, au punctat principalele date din raportul auditului finalizat în urmă cu câteva zile de către o firmă spcializată, iar concluzia a fost cea anticipată deja de mai mult timp: Horia Sabo şi stafful său nu mai au niciun viitor la club.

Practic, aşa cum a declarat în final preşedintele Ambrosie, Sabo mai este legat de club doar prin actul de asociere, dar i-a fost retras dreptul la semnătură, scrie prosport.ro.

”Investitorul nostru nu a fost un investitor, ci un consumator de resurse ale clubului. Tot ce spune el că a făcut în folosul clubului, a consumat pe altă parte în defavoarea clubului. Mai mult decât a adus. Deci nu se poate vorbi despre un investitor”, a declarat primarul Mihai Chirica, acesta promiţând sprijin în continuare clubului: ”Vom continua să sprijinim clubul prin toate resursele legale, astfel încât acest brand să continue şi să facă performanţă. Sprijiniţi-vă pe mine ca primar, voi rămâne apropiat de club prin toate resursele legale pe care le pot pune la dispoziţie şi nu voi permite nimănui să jignească oraşul şi pe cetăţenii municipiului Iaşi”.

“Asta arată calitatea celui cu care s-a asociat clubul. S-a stat pe banii clubului. Bani care s-au strâns din drepturile TV, pentru care au muncit jucătorii şi antrenorii în campionatul trecut. Au stat până s-au topit banii din drepturi. Să împrumute clubul putea să o facă şi Costel de la sculărie. Principalul investitor suntem noi, noi punem baza la dispoziţie. Nu putem sta să fim ţeapa momentului şi ciuca bătăilor altora doar pentru faptul că suntem mai creduli decât prevede norma. Drepturile de semnătură i-au fost retrase în totalitate lui Sabo. Nu se doreşte un sfârşit amiabil, va fi un sfârşit neamiabil. Echipa este a Iaşiului”, a continuat primarul Chirica.

“Nu mai este cale de întoarcere privind ruperea asocierii”

La rândul său, preşedintele executiv Adrian Ambrosie a declarat că ruptura dintre club şi Horia Sabo este iminentă.

”Nu mai este cale de întoarcere. Am încercat pe cale amiabilă, i-am propus domnului Sabo să rezilieze contractul de asociere. Dânsul a refuzat, ba mai mult a cerut şi o sumă aberantă, daune morale. În situaţia asta, vom ajunge, cel mai probabil, în instanţă. Nu mai este cale de întoarcere privind ruperea asocierii, pentru că dânsul ne-a creat un prejudiciu grav clubului, jucătorilor, oraşului”, a precizat Ambrosie, care a continuat să dea câteva date din raportul de audit: ”În perioada 1 iunie – 28 noiembrie 2018, veniturile în club au fost de 7.179.585 lei, din această sumă Primăria venind cu 562.500 de lei, pe care a alocat-o Centrului de Copii şi Juniori. Suma totală înseamnă bani din drepturi, bilete, sponsorizări, contracte… Aportul adus de domnul Sabo este de doar 40.000 de lei, bani aduşi ca împrumut. Atât. Dar echipa sa a consumat peste 980.000 de lei. Să vă mai spun ceva. Horia Sabo i-a dat tatălui său o primă de 8.000 de lei, în iulie, iar în septembrie o altă primă de 5.000 de lei. Pentru performanţa departamentului. Dar Poli Iaşi nu este tata şi fiul. Domnul Aurelian Simion a decontat 240 litri de motorină pentru un drum Iaşi – Bucureşti. Păi a mers cu tancul sau cu avionul? Repet, această asociere nu mai poate continua. Consiliul Director se va întruni şi va decide pe ce cale vom merge. Legal, ei sunt legaţi de club doar prin acest contract de asociere. Vom decide cum vom proveda pentru a rupe acestă asociere”.

Oficialii lui Poli Iaşi au declarat şi că au reîncadrat-o în funcţia de director economic pe Florenţa Strujan, cea care demisionase în urmă cu o lună.

Recomandări

Club de lectură, cu intrare gratuită, pentru copii și adolescenți

Joi, 27 februarie 2020, ora 16:00, sunteți așteptați la Clubul de lectură pentru copii și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *