Prima reacţie a lui Raed Arafat după intervenţia jandarmilor la protestul diasporei

Date:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, explică, într-o postare pe Facebook, motivele pentru care Departamentul pe care îl conduce a emis comunicatul de miercuri seară, în care se menţiona că substanţele folosite în timpul intervenţiei jandarmilor din 10 august, din Piaţa Victoriei, sunt conform standardelor internaţionale, iar celor care au fost expuşi la aceste substanţe li se recomanda să nu se prezinte la medic pentru controale de rutină, ci doar dacă au simptome îngrijorătoare.

Arafat respinge orice acuzaţie potrivit căreia DSU ar „ţine partea Jandarmeriei” iar comunicatul ar fi unul politic, precizând că singurul scop este „interesul cetăţeanului”.

Redăm, în continuare, postarea lui Raed Arafat:

„Ieri dimineata, un medic psihiatru a scris un articol pe facebook care a starnit o reactie in randul oamenilor care au fost in Piata Victoriei in 10 August. In articolul respectiv medicul a prezentat toate aspectele legate de expunerea la substantele lacrimogene si riscurile pe termen mediu si lung. In urma postarii pe retelele de socializare si a mai multor informatii si interpretari care au indus o stare de ingrijorare in randul populatiei detrminand pe unii sa se prezinte la unitatile de primiri urgente fara sa aiba simptome sau probleme specifice, am emis la nivelul DSU un comunicat a carui recomdare principala este ca in cazul in care nu sunt simptome sau probleme reale oamenii nu trebuie sa se adreseze unitatilor de primiri urgente pentru control de rutina.

Am dat acest comunicat mai ales dupa ce am fost sesizat de colegii de la UPU Floreasca asupra faptului ca mai multe persoane se prezinta fara simptome solicitand a fi consultate si sa aiba analizele de sange efectuate. Este clar ca in cazul in care ai simptome sau probleme care te ingrijoreaza ca pacient este recomandat sa ajungi la spital sau la un medic. Insa controalele de rutina nu sunt necesare iar in cazul persoanelor care nu prezinta simptome sau sechele analizele de sange nu au ce demonstra, mai ales la o diferenta de 5 zile avand in vedere ca acest comunicat s-a emis ieri 15 August cand numarul persoanelor care veneau pentru consutl a inceput sa creasca, nefiind necesara insa internarea a niciuneia dintre ele.

 

Continuarea aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...