Prima ediție a Conferinței Internaționale INNOVENTURE în Iași

Date:

Pentru două zile, 16 și 17 Mai, Iașiul va deveni epicentrul inovației și al tehnologiei, găzduind prima ediție a Conferinței Internaționale INNOVENTURE.

Aceasta va reuni în capitala Moldovei reprezentanți ai tuturor zonelor responsabile de promovarea și implementarea inovației: mediul academic, institute de cercetare, incubatoare, autorități publice, asociații de afaceri, întreprinderi mici și mijlocii și companii mari, experți în inovare și finanțare, inovatori și dezvoltatori.

Conferința Internațională INNOVENTURE este unul dintre instrumentele dezvoltate de Loop Operations dedicate managerilor și antreprenorilor, care să genereze și să stimuleze procesul inovativ în companii. Totodată, INNOVENTURE promovează spirala cvadruplă a inovării, creând o punte de comunicare între cei patru piloni fundamentali: autorități publice, mediul academic și de cercetare, sectorul privat și inițiativele non-guvernamentale.

CEO al Loop Operations, Rodica Lupu este arhitectul acestei inițiative menite să aducă inovația în mediul anterprenorial românesc. ”Inovația este noua dimensiune de bază a mediului antreprenorial. Adoptarea de tehnici și instrumente noi, transferul tehnologic, antreprenoriatul în inovare, toate acestea sunt esențiale pentru ca mediul de afaceri să prospere în mod sustenabil. Pentru a deveni competitivi în economia globală, antreprenorii români au nevoie de ghidare în obținerea de finanțări, de sprijin din partea partenerilor publici și sociali, de cercetare, inovare și dezvoltare și de informații relevante, în timp real.

Asta le oferă INNOVENTURE, un spațiu de comunicare constructivă, orientat către obiective concrete, de unde să își ia inspirația, ghidarea și să devină parte a unei rețele de stakeholderi care să sprijine inovarea și antreprenoriatul românesc.”

INNOVENTURE aduce laolaltă 25 de speakeri români și internaționali și lideri în construcția de ecosisteme de inovație care vor prezenta oportunități, bune practici, metode și instrumente utile în pregătirea afacerilor pentru provocările care urmează. Conferința este împărțită în 4 secțiuni de dezbateri: Ecosisteme de inovație, Industria 4.0, Managementul și Finanțarea Inovației și Povești de Succes, și pune la dispoziția participanților 12 workshopuri de analiză aprofundată.

Tocmai pentru a stimula inovarea în rândul mediului antreprenorial românesc și pentru a aduce mai aproape de tinerele afaceri oportunitățile tehnologice și financiare, accesul în cadrul Conferinței este gratuit, în baza înregistrării pe site-ul www.innoventure.eu. Numărul de locuri este însă limitat, iar solicitările sunt foarte multe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...