miercuri , 22 septembrie 2021 2:44 am
Iasi booked.net
-1°C

Prețul polițelor RCA a crescut semnificativ

Preţul poliţelor de asigurare RCA a crescut semnificativ în ultimele zile chiar şi cu câteva sute de lei. Asiguratorii auto au majorat brusc tarifele pe fondul problemelor financiare ale Companiei City Insurance.

În plus, unele service-uri auto refuză reparaţiile maşinilor pe asigurarea de la respectiva companiei de teamă că devizele nu vor fi decontate.

Liderul pieţei RCA din România nu a reuşit majorarea de capital cu 150 de milioane de euro, sumă necesară pentru a plăti reparaţiile maşinilor implicate în accidente, iar ASF, Autoritatea de Supraveghere Financiară, a anunţat oficial că City Insurance nu se mai află în legalitate.

În doar 10 zile, în contextul problemelor tot mai mari ale City Insurance, cei mai mulți asigurători au crescut prețurile RCA. Excepție fac Generali, Uniqa și Asirom care nu au modificat prețurile, dar acestea erau oricum mari.

În acest context, cinci companii de asigurări din piaţă au scumpit brusc poliţele RCA cu până la 400 de lei pentru şase luni şi chiar 600 de lei pentru o poliţă pe un an. Pentru alte trei companii brokerii nu au trimis oferte cu preţuri mai mari. Dacă ASF decide să retragă licenţă, cele peste trei milioane de poliţie de asigurare vor fi preluate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor, însă despăgubirile vin doar după ce instanţa declară definitiv falimentul. Aşa se explică şi problemele proprietarilor auto care vor să îşi repare maşinile pe asigurarea primită de la şoferii vinovaţi. Atelierele auto nu mai vor să lucreze cu poliţia de la City Insurance, pentru că oricum devizele de reparţii se plătesc şi acum cu mare întârziere sau chiar deloc.

Recomandări

Ţigarete de contrabandă depistate într-un autoturism

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *