miercuri , 22 septembrie 2021 2:31 am
Iasi booked.net
-1°C

Peste 1,4 milioane de euro pentru județul Iași prin 26 de proiecte de educație școlară

La nivel național, la termenul din luna mai a anului curent, 26 de instituții educaționale din Iași și-au dovedit interesul și capacitatea de a atrage fonduri europene pentru dezvoltarea resursei umane prin formare în context transnațional, în afara țării.

Prin acțiunea KA1 a programului Erasmus+ este asigurată dezvoltarea personalului prin participarea la activităţi relevante ce au loc în afara țării de origine: activităţi de predare şi formare continuă (curs structurat sau activităţi de job-shadowing), contribuind la dobândirea de cunoştinte şi competenţe pentru profesioniştii implicaţi în domeniul şcolar pre-primar, primar sau secundar.

Componenta Erasmus+ VET oferă oportunităţi pentru elevii din învăţământul vocaţional (şcoli profesionale, licee şi şcoli postliceale), elevi de la profilul Matematică – Informatică şi pentru ucenici de a se forma profesional şi/sau de a dobândi experienţă la locul de muncă, experienţă care să le permită de asemenea dezvoltarea de noi abilităţi şi competenţe, simplificând tranziţia de la educaţie şi formare către piaţa muncii.

De remarcat buna reprezentativitate la nivelul județului: alături de cele 16 proiecte ce provin de la instituții acreditate Erasmus+ ce au beneficiat evaluare în procedură simplificată se regăsesc alte 10 candidaturi aprobate pentru unități de învăţământ atât din mediul urban cât și rural.

Astfel, și în noul apel Erasmus+ 2021-2027, județul Iași rămâne în topul național prin numărul școlilor ce reușesc să își atingă obiectivele de formare profesională pentru elevi și profesori, la standarde europene.

Cu această ocazie, încurajăm școlile din județ cu experiență Erasmus+ KA1, să depună la termenul din 19.10.2021 candidatura pentru acreditare, pentru a avea acces simplificat la oportunitățile de finanțare, pe toată perioada apelului 2021-2027.

Recomandări

Școlile din Iași au primit acreditări Erasmus

După apariția listei cu rezultatele evaluării pentru Acreditarea Erasmus în domeniile educația adulților, educație școlară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *