Președintele PSD Constanța: ”Liderul PNL IAȘI și alții, ar trebui să-și vadă în primul rând de problemele PENALE din propriile lor FILIALE”

Date:

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, i-a certat azi pe liberalii din Iași, cărora le-a atras atenția că trebuie să-și vadă mai întâi de problemele legale din propria organizație.

„Cât îi privește pe cei care bagă bățul prin gard, ca liderul PNL Iași și alții, ar trebui să-și vadă în primul rând de problemele PENALE din propriile lor filiale. Și abia apoi să facă scenarii nerealiste și să viseze la funcții…”, a declarat senatorul Stroe, într-o postare pe Facebook.

Curios sau nu, acesta nu a menționat despre problemele penale din propria sa organizație. Este vorba despre dosarul penal pe care îl are primarul din Agigea, Maricel Cîrjaliu, care este chiar vicepreședinte al partidului.

Acesta este trimis în judecată de procurorii DNA din iunie 2020. În tot acest timp, șeful PSD a declarat că respectă principiul de nevinovăție și că îl susține pe acesta pentru un nou mandat de primar!

„În primul rând, noi nu comentăm actele justiției. Și domnul primar Cristian Cîrjaliu, ca orice cetățean al țării noastre are dreptul să se bucure de toate drepturile constituționale, ca urmare prezumția de nevinovăție se aplică și domnului primar Cristian Cîrjaliu.

Atâta vreme cât există o instanță, care la un moment dat va publica o decizie definitivă și irevocabilă, ceea ce înseamnă act de justiție și până să ajungem acolo, dați-mi voie să spun apăsat că și domnul Cristian Cîrjaliu beneficiează de prezumția de nevinovăție. Noi, colegii dumnealui, respectăm această prezumție de nevinovăție.

Domnul primar Cristian Cîrjaliu este sprijinit de noi pentru a candida pentru un nou mandat în fruntea comunei Agigea”, a punctat Felix Stroe, în calitate de președinte al Partidului Social Democrat Constanța.

Ce l-a supărat pe Felix Stroe

Președintele PSD Constanța a fost deranjat de declarațiile unui lider PNL din Iași, care a spus că o rotație a premierilor nu ar fi benefică în acest moment, din cauza crizei energetice și a războiului de la graniță. Potrivit acordului din alianța de guvernare, PSD ar trebui să preia mandatul de prim ministru. Funcția ar urma să fie ocupată de Marcel Ciolacu.

Iată ce spune Felix Stroe:

„PSD a intrat la o guvernare grea, în vreme de criză profundă, cu dorința sinceră de a pune umărul la salvarea țării. La propriu. Dar și cu speranța – aproape convingere – că partenerii de coaliție, în special PNL, își vor respecta angajamentele reciproce asumate.

Sigur, discuții despre o potențială și viitoare “rupere” a protocolului și nerespectare a principiului rotației guvernamentale au fost de la bun început evocate. Am avut însă și avem încredere. Și, probabil că apropierea termenului la care PSD va da, firesc și corect primul ministru, le dă unora frisoane și le creează fantezii nejustificate.

Căutăm în continuare soluții pentru criza energetică, secetă, inflație, pandemie. Astea sunt problemele pe care cetățenii așteaptă să le rezolvăm! Noi ne-am respectat TOATE angajamentele asumate și în mod cert NU PSD va fi partenerul care să pericliteze relația de încredere între factorii politici – fie că e vorba de partide sau Președinție – garantul acestei alianțe politice.”

 

 

Sursa: ct100.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Piața Producătorilor LOCALI din Zona Metropolitană IAȘI (1 – 2 octombrie)

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iași (ADI ZMI)...

Parlamentul a votat creșterea SALARIILOR primarilor și președinților de CJ

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, în calitate de...

Îi cunoașteți? Acești doi TINERI implicaţi într-un caz de tâlhărie sunt căutați de poliţiştii IEȘENI

Îi cunoașteți? Acești doi tineri implicaţi într-un caz de...

Pasajul SOCOLA urmează să intre în REABILITARE

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local...