Apel al salvamontiștilor: Nu mergeți pe MUNTE în pantofi sau SANDALE

Date:

După un sezon în care nu a trecut nicio zi fără accidente pe munte, în județul Brașov, salvamontiștii atrag atenția asupra felului în care turiștii urcă pe munte, informează Agenția de presă Rador.

Cei mai mulți dintre turiștii răniți în drumeție nu aveau echipamentul corespunzător, atrag atenția, din nou, salvatorii montani, care au mai multe recomandări pentru turiști.

„Turiștii care aleg să facă o plimbare, o excursie, o drumeție, indiferent cât de scurtă ar fi aceasta, trebuie să știe că au nevoie de un echipament adecvat.

Când vorbesc de echipament adecvat, mă refer în primul rând la încălțări, încălțări care să le protejeze zona gleznelor și care să le ofere aderență în condiții specifice. În plus, ei trebuie să evite deplasarea pe pârtiile de schi, deoarece acestea, chiar dacă par mai primitoare, mai ușor de abordat, sunt acoperite fie cu iarbă, fie cu pietriș instabil, lucru care ar putea genera incidente.

Nu uitați că ați venit la munte să vă distrați, iar această distracție nu trebuie să se sfârșească în niciun caz pe un pat de spital!” spune reprezentantul Serviciului Salvamont Brașov, Cătălin Petrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează în data de 5 octombrie...

Percheziții mamut la o grupare de ucraineni și români: contrabandă la nivel înalt pe teritoriul României

La data de 21.09.2023, polițiștii de frontieră din cadrul...